Планът на британското правителство за знакова забрана на тютюнопушенето, която

...
Планът на британското правителство за знакова забрана на тютюнопушенето, която
Коментари Харесай

Във Великобритания приеха законопроект за постепенен отказ от тютюнопушенето

Планът на английското държавно управление за знакова възбрана на тютюнопушенето, която има за цел да попречи на младежите да се пристрастят към този нездравословен табиет, преодоля първото си затруднение в Народното събрание.

Законопроектът, препоръчан от министър-председателя Риши Сунак предходната година, ще наложи възбрана на продажбата на тютюневи произведения на всички жители, родени след 1 януари 2009 година

Ако бъде признат, нормативният акт ще даде на Англия някои от най-строгите ограничения против тютюнопушенето в света. Властите настояват, че това ще сътвори “първото потомство без тютюнев пушек ” в актуалната история на Англия.

 
Ако имате родители, които нямат нищо срещу децата им да пушат, тогава те ще им купят цигари. Лично аз имам две деца, и виждам да не пуша към тях. Мисля, че е значимо да не пуша у дома. Но продажбите на вейп устройства се усилват и това е много рисково.
Алис – майка пушач 

Законът за тютюневите произведения и вейп устройствата е предопределен да забрани на децата, родени след 2009 г в миналото въобще да могат да си купят цигари, само че не криминализира този табиет.

Веднъж въведена – изпълнителната власт се стреми към 2027 г като период – законовата възраст, на която хората в Англия могат да купуват цигари, ще бъде повишавана с една година на всеки 12 месеца, до момента в който най-после възбраната за продажба обхване цялото население на страната.

Към този миг във Англия е неразрешена продажбата на цигари и вейпове на лица под 18-годишна възраст. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР