Планът на Apple за увеличаване на производството на iPhone с

...
Планът на Apple за увеличаване на производството на iPhone с
Коментари Харесай

Коронавирусът удари плановете и на Apple

Планът на Apple за увеличение на производството на iPhone с 10% през първата половина на тази година може да удари на камък. Причината за това е разрастващата се зараза на ковид в Китай, написа Reuters, базирайки се на Nikkei Asian Review.

Технологичният колос изиска своите снабдители да създадат до 80 милиона смарт телефона през първата половина на 2020 година, осведомят източници, осведомени с отчет по тематиката. Проблемът обаче е, че доста от индустриалните центрове на производителите са позиционирани в Китай.

Apple е направила поръчки за до 65 милиона от по-старите си iPhone и до 15 милиона единици от нови модели на понижени цени, който възнамерява да показа през март, демонстрират данните.

Въпреки това всеобщото произвеждане, което би трябвало да стартира през третата седмица на февруари, може да се забави заради епидемията.

Досега коронавирусът умъртви над 100 души и болести над 4 500 в Китай. Засегнати са десетки милиони души, като това идва по време на празника на Лунната Нова година, когато по принцип се записва най-голямата мигpaция нa xopa нa Зeмятa - милиoни ĸитaйcĸи пътeшecтвeници oбиĸнoвeнo ce пpибиpaт в poдинaтa cи и ceмeйcтвaтa cи.

Вирусът към този момент раздруса и световните пазари.

Акциите на Apple набъбнаха с към 86% през 2019 година, надминавайки 29% растеж в показателя S&P 500. В понеделник, 27 януари, акциите затвориха на близо 3% при 308,95 $, защото опасенията от ковид намалиха високите равнища на продуктивност на американски чипове и технологии.

Apple завоюва повече от 142 милиарда $ от продажбите на iPhone през фискалната 2019 година. Компанията вкара разновидности за смарт телефони на по-ниски цени, с цел да се съобрази с бюджетите купувачи и да навакса намаляващите продажби на най-голямата си продуктова категория.

В рамките на предишния октомври Nikkei заяви, че Apple е поискала от своите снабдители да усилят производството на модели iPhone 11 с до 8 милиона броя, или с към 10%. Като аргумент от колоса показаха, че търсенето на неотдавна пуснатите версии на смарт телефона нараства.

Производителят на iPhone е подготвен да регистрира облагите си за първото тримесечие след затварянето на пазарите по-късно през днешния ден. От компанията към този момент са отказали коментар по изнесената информация. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР