Планът изключва храни, които често предизвикват симптоми на хранителна алергия,

...
Планът изключва храни, които често предизвикват симптоми на хранителна алергия,
Коментари Харесай

30-дневна диета за презареждане на тялото

Планът изключва храни, които постоянно провокират признаци на хранителна алергия, нетърпимост или сензитивност. Млечни артикули, да вземем за пример. Смята се, че до 70% от хората може да имат сензитивност към лактоза и млечни артикули. Мнозина обаче не знаят, че го имат. Същото важи и за чувствителността към глутена, който се съдържа в пшеницата и други зърнени храни, които се появяват в доста храни, които се употребяват всекидневно.
Прочетете още
Тази сензитивност може да стои зад другояче необясними признаци като:
Чести болки в корема,Диария,Газове и отичане на корема,Главоболие или мигрена,Киселини в стомаха,Гадене.
Много хора следват тази диета с вярата да отслабнат. Някои може да употребяват програмата, с цел да разпознават хранителни непоносимости или да реализират някои от препоръчаните изгоди за здравето. 30-дневната диета оказва удобно въздействие върху съня, покачва енергийните равнища, усъвършенства спортните достижения, понижава апетита за храна. 

Храни, които са разрешени:
Месо и яйца: говеждо, телешко, свинско, конско, агнешко, пилешко, пуешко, патешко и др.;Риба и морски блага: риба, аншоа, скариди, калмари, миди, раци, омари и др.;Плодове: пресни и сушени плодове, като при сушените би трябвало да се внимава с количеството захар;Зеленчуци: всички зеленчуци;Ядки и семена: всички ядки и семена, ядково мляко, ядково масло и ядково брашно (с изключение на фъстъците, тъй като те са бобови растения);Някои мазнини: зехтин, кокосово масло, гхи, масло от авокадо, тлъстина, свинска мехлем, патешка лой.
Забранени храни:
Захар и изкуствени подсладители: сурова захар, мед, кленов сироп, сироп от агаве, изкуствени подсладители и всички артикули, които ги съдържат;Алкохол: всички типове бира, виновност, ликьори и спиртни напитки;Зърна: всички зърна, в това число пшеница, царевица, овес и ориз;Бобови култури: грах, леща, фасул, фъстъци (зелен боб, захарен грах и снежен грах са изключения);Соя: всички типове соя, в това число тофу, темпе, едамаме и всички артикули, създадени от соя, като мисо и соев сос;Млечни артикули: краве, козе и овче мляко, кисело мляко, сирене, сладолед и други артикули, създадени от млечни продукти;Преработени добавки: карагенан, мононатриев глутамат или сулфити;
Диетата предизвиква някои спомагателни правила, които не са свързани с нея. Например пушенето е неразрешено по време на диетата. Също по този начин не е разрешено измерването на тежестта в дни, разнообразни от ден 1 и ден 30. Обосновката зад тези спомагателни правила е, че 30-дневната диета е освен това от загуба на тегло. Следването на тези правила се разпространява като поощряване на смяна на мирогледа и прекосяване към по-здравословен метод на живот. 

Фаза на реинтродукция 

След сполучливо приключена 30-дневна диета, храните, които са били в листата “забранени ”, могат да бъдат назад включени в храненето. Това се случва последователно и единствено по една група храни едновременно. Повторното въвеждане единствено на една група храни в даден миг, като в същото време се поддържа останалата част от диетата същата, се предизвиква като метод за по-добро идентифициране кои храни предизвикват отрицателни признаци, като отичане на корема, кожни обриви, дискомфорт.

 

 

Източник: puls.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР