Планът е във връзка със заповедта на главния архитект на

...
Планът е във връзка със заповедта на главния архитект на
Коментари Харесай

Тодева поиска план за безопасност и здраве на Паметника на Съветската армия

Планът е във връзка със заповедта на основния проектант на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков, в който е установено предаварийно положение на детайли от обекта.

Обществеността ще бъде осведомена навреме с направения проект и с неговото привеждане в деяние, прецизират от регионалната администрация.

Вчера специалисти от регион " Средец " са изготвили констативен протокол за положението на Паметника на Съветската войска в София, разгласи по-рано денем във Facebook кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков. " Вече е изпратен на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли ", оповестява Трайков. Той показва още, че в писмо до дирекция " Сигурност " на Столична община е изискал тя да предприеме ограничения за съблюдаване на изискванията за осъществяване на акцията пред паметника, съгласно които е категорично неразрешено да се слагат преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

На 9 август от " Левицата! " направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на " Българска социалистическа партия за България " и на " Възраждане ".

С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Това значи, че парцелът е в ръководство на регионалния шеф Вяра Тодева.

Събарянето на Паметникът на Съветската войска влезе и в преизборната акция за кмет на София. Вчера двама от претендентите Васил Терзиев ( " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Спаси София " ) и Вили Лилков (инициативен комитет) към този момент оповестиха с изявления във " Facebook ", че не желаят Паметникът на руската войска да бъде в Княжеската градина. Според Терзиев монументът би трябвало да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство, до момента в който Лилков приказва единствено за премахването му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР