План за действие при екстремни COVID условия трябваше да бъде

...
План за действие при екстремни COVID условия трябваше да бъде
Коментари Харесай

План за действие при екстремни COVID условия трябваше да има по-рано

" План за деяние при рискови Коронавирус условия трябваше да бъде квалифициран от Министерството на здравеопазването по-рано ". Това сподели проф. Атанас Темелков, анестезиолог, работил на първа линия. 

По думите му квалифицираният от Министерството на здравеопазването документ идва доста в точния момент, само че в правенето му би трябвало да има по-голямо присъединяване на имунолози, вирусолози и инфекционисти.

Проф. Темелков изрече мнение, че в началото на пандемията повече политиците са определяли държанието на здравната система, а не са били чути специалистите. Според него и ролята на персоналните лекари е била доста неглижирана в първите месеци на COVID пандемията.

" Миенето на ръце и дистанцията са обикновени, само че доста значими неща, с цел да бъде профилактирана каквато и да е зараза ", акцентира медикът пред БНР. 

Според проф. Темелков планирането на " бъдещи мероприятия " е доста значимо, а към този момент убягва на ръководещите.

" Най-вероятно при броя на имунизациите, които бяха закупени, не е имало прелиминарен проект коя ваксина по кое време и по какъв начин ще помогне. Закупиха се голям брой ваксини на " АстраЗенека ", които в този момент не са мечтани ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР