План-сметката за почистването на София догодина е написана по един

...
План-сметката за почистването на София догодина е написана по един
Коментари Харесай

Борис Бонев с критика към модела на почистване на столицата

План-сметката за почистването на София следващата година е написана по един извънредно обикновен и неоснователен метод. Трябва доста по-детайлен проект на това защо ще бъдат изхарчени 217 млн. лева Например, плануваните средства за ръчно метене – 13 млн. лева, които са 9 пъти повече от тези за механично разчистване. Това сподели общинският консултант Борис Бонев от „ Спаси София ” пред BTV в отговор на въпрос подкрепил и е кандидатурата на Елен Герджиков от ГЕРБ за ръководител на Столичния общински съвет (СОС).
За предлагането да се усилят налозите на колите, които замърсяват повече, той сподели: „ Принципът „ замърсителят заплаща ” се ползва от съвсем всички страни в Европа. Той е логически – в случай че замърсяваш повече, би трябвало да плащаш повече. Въпросът е по какъв начин ще се харчат тези пари, откакто бъдат събрани. В момента имаме основателни подозрения, че те не се харчат транспарантно и дейно ”.
По думите му Столичната община е длъжна ясно да каже с парите, които ще събере от налог МПС, за какви съответни ограничения против замърсяването на въздуха ще отидат 13 млн. лева ще бъдат дадени за ръчно метене – с метли, което е 9 пъти по-повече от парите за механично разчистване общо 217 млн. лева
Армия от хора с метли, които почистват извънредно неефективно, не е добра концепция.
Чистенето на София за идната година 13 млн. лева за ръчно метене на тротоари – това е така наречен план-сметка за почисването – напълно сгрешен е моделът за почисването в София – желая по подробен разбор от администрацията
Бонев продължава да не дава отговор на въпроса дали е подокрепил кандидатурата на Елен Герджиков от ГЕРБ за заместник-председател на СОС на София. „ Има загадка на вота. В един предупреден избор няма значение кой по какъв начин е дал своя вот, тъй като никой от опозицията не направи даже обикновени стъпки, с цел да обезпечи различен претендент. В последна сметка е обикновено най-голямата партия да има ръководител на Общинския съвет, а останалите да имат зам.-председатели. Темата беше преекспонирана по един противен метод ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР