Пламена Миткова си поставя още по-високи цели след спечелването на

...
Пламена Миткова си поставя още по-високи цели след спечелването на
Коментари Харесай

Пловдивчанката Пламена Миткова след медала от Европейското: Среброто е добре, но целите ми са много по-високи

Пламена Миткова си слага още по-високи цели след спечелването на сребърния орден в скока на дължина на Европейското състезание по лека атлетика до 20 години в Йерусалим (Израел). 18-годишната българка, която е международна шампионка във възрастовата група в дисциплината от Кали 2022, приключи на второ място във финала по-рано през днешния ден с подравнен персонален резултат за сезона от 6.54 метра.
Прочетете още
" Развълнувана съм от този орден, надпреварата беше доста тежко. Цялата 2023 година беше сложна за мен, тъй като приключих и учебно заведение и нямах доста време за тренировки. Затова среброто е добре, само че задачите ми са доста по-високи. Надявам се идната 2024 година да бъде по-хубава и аз да се оправям по-добре. Основната ми цел са Олимпийските игри ", сподели Миткова.

Пловдивчанката, чиято подготовка за надпреварата беше нарушена през предишния месец поради лекуване на травма на глезена на отскачащия ляв крайник, направи три опита над 6.50 метра, като остана единствено на 2 сантиметра от първото място, което заслужи Елизабет Ндуди с народен връх на Ирландия до 20 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР