Пламен Йорданов и Александър Петков са новите заместник-министри на отбраната

...
Пламен Йорданов и Александър Петков са новите заместник-министри на отбраната
Коментари Харесай

Ето кои са новите заместник-министри на отбраната СНИМКИ

Пламен Йорданов и Александър Петков са новите заместник-министри на защитата назначени със заповед на министър-председателя Стефан Янев, оповестиха от Министерството на защитата.

От постовете си на заместник-министри в МО бяха освободени Атанас Запрянов и Анатолий Величков.

Пламен Йорданов е роден на 23 март 1965 година в Плевен, където през 1983 година приключва Средно спортно учебно заведение. През 1988 година се дипломира като магистър във ВНВВУ " Г. Бенковски " по специалността " Експлоатация и ремонт на радиотехническите средства ". Военната си работа стартира във военното формирование 32 710 - Доброславци, през септември 1988 година. До 1997 година минава през разнообразни командни длъжности в региона на информационното и навигационното обезпечаване на полетите на авиобазата " Доброславци ". През 1999 година приключва с отличен триумф Военната академия " Г. С. Раковски ".

В интервала от 1999 година до 2004 година заема експертни и управителни длъжности в региона на информационната, осведомителната и навигационната поддръжка на системата за командване и ръководство на системата за противовъздушна защита. През 2004 година е назначен в Съвместното оперативно командване като до 2021 година заема експертни и управителни длъжности в региона на командването и ръководството на взаимните интервенции. През 2008 година приключва Висш щабен курс, а през 2012 година и Генерал-щабен курс във Военната академия " Г. С. Раковски " като магистър по " Стратегическо управление на Въоръжените сили " и е отличник на випуска. Освободен е от военна работа на 22 март 2021 година със заповед на министъра на защитата. Пламен Йорданов владее британски и съветски език.



Александър Петков е роден на 12 септември 1968 година в София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 година. По-късно приключва право в Института за следдипломна подготовка към УНСС, Център за стопанска система и ръководство.

От края на 2017 година досега на заемането на поста " заместник-министър на защитата " работи в редица търговски сдружения, измежду които " Снабдяване и търговия - МО " ЕООД и " Български енергиен холдинг " ЕАД. Бил е шеф за връзки с вложителите и финансово обмисляне в " Кепитъл Консепт Лимитед " АД, съучастник и съветник във " Финансово-правна къща " ООД и " Юнифайт Партнерс Груп " ООД, както и общоприет управител (управител) на " Блом България " ЕООД. През своята трудова процедура е заемал експертни длъжности в няколко сдружения, работещи на пазарите за скъпи бумаги, бил е управител на високи позиции в сдружения от застрахователния и капиталовия бранш. Александър Петков е бил шеф " Финанси и вложения " в застрахователна и животозастрахователна компания " Български парцели " АД и началник на отдел " Ликвидност " в Инвестиционен медиатор " Позитива " АД, София. Владее британски и съветски език.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР