Пламен Иванов ще представи България на световния финал на състезанието

...
Пламен Иванов ще представи България на световния финал на състезанието
Коментари Харесай

Пламен Иванов ще се бори за титлата Най-ефективен шофьор на камион в света

Пламен Иванов ще показа България на международния край на надпреварата за дейно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017, който ще се организира в Толедо на 18 октомври. Там плевенчанинът ще се изправи против националните първенци от още 28 страни. Те ще влязат в оспорвана борба както за купата Най-ефективен водач на камион в света, по този начин и за огромната премия – интелигентния и пестелив камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на надпреварата, проведено от Renault Trucks. Тази година в него се включиха над 2500 участници от 29 страни, измежду които и България. Според регламента националните надпревари излъчиха 29 първенеца, които ще премерят уменията си след броени дни в Испания.

Големият край в Толедо ще се организира в две елементи. В първия кръг участниците ще би трябвало да решат тест, който ревизира знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза те ще би трябвало да ги показват и на процедура по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel.

Победителят ще бъде избран на база сложна оценка на реализиран невисок разход на гориво и поддържане на ефикасна скорост, която би разрешила осъществяването на транспортни задания при действителни условия. Представянето на състезателите ще се следи в действително време с интелигентната система за ръководство на автопарк Optifleet. Контролен автомобил ще се движи по маршрута с участниците, с цел да регистрира трафика и факторите, които могат да повлияят на шофирането.

През юни Пламен Иванов завоюва националната шампионска купа и място на интернационалния край на Optifuel Challenge 2017. Той реализира най-хубав резултат на тежкото трасе край Разлог в сериозната конкуренция на 20 финалисти, излъчени от общо 250 участници в предварителните кръгове у нас. На второ място се класира Петър Минков от Габрово, а третото място завоюва различен плевенчанин - Християн Ангелов.

Renault T 480 13L OPTIFUEL е проектиран  с съществена цел понижаване на  разхода на гориво, което е  главно перо в разноските на  транспортните компании. Двигателят  е 13-литров EURO 6, степен C, с инжекционна система „ комън рейл “. Камионът е екипиран серийно и с набор от интелигентни технологии: неразрешен режим „ power “, функционалност Eco cruise control с режим на следено придвижване по инерция Optiroll, изключващ се въздушен компресор, сервоусилвател с изменчив дебит и функционалност за автоматизирано изключване на мотора. Разполага и с новаторския регулатор на скоростта Optivision, който употребява GPS съгласуваност, с цел да следи топографията на пътя и да съобрази изборът на предавки, ускорението и скоростта с съответните условия.

За да се усъвършенства тежестта, Renault Trucks Optifuel T има няколко алуминиеви съставния елемент (въздушни резервоари, резервоари за гориво, джанти, DFR рамка на устройството за прекъсване на ремаркето). И най-после, автомобилът е оборудван с гуми с ниско противодействие при търкаляне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР