Пламен ГеоргиевЦветан Цветанов, Антон Кутев, Корнелия НиноваПламен Георгиев бе избран

...
Пламен ГеоргиевЦветан Цветанов, Антон Кутев, Корнелия НиноваПламен Георгиев бе избран
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Скоро очаквайте резултати и то много сериозни

Пламен ГеоргиевЦветан Цветанов, Антон Кутев, Корнелия Нинова Пламен Георгиев бе определен за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Той беше препоръчан от ГЕРБ и Обединените патриоти и пленарната зала го п редпочете пред претендента на Българска социалистическа партия Николай Николов.

Дебатът кой да оглави новия антикорупционен орган продължи повече от два часа , с цел да излезе от тематиката и да докара до следващите престрелки сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

" Пламен Георгиев е прокурорът, по чиито каузи има наказани политици ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов . По делата за " Софийски парцели ", за които стана дума в залата, той се обърна към Българска социалистическа партия: " И тъкмо по делата на Георгиев и спекулацията, която направихте със " Софийски парцели ", дано да напомня, че делата, които се водеха, да, вие имахте значително значение в ръководството на " Софийски парцели ", досега, в който пристигна ГЕРБ и съумя фактически да захване битката против корупцията. Защото в " Софийски парцели " имахте вашия представител Симеон Симеонов ".

Той реторично п опита за какво нямаше дефинитивна неоправдателна присъда на последна инстанция по сагата със " Софийски парцели " и отговори: " Защото давностният период изтече , а на първа и втора инстанция беше наказан изпълнителният шеф Тошко Добрев ".

Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев пък си спомни абсурда от преди години с оповестени в медиите записи на диалози сред премиера Бойко Борисов и тогавашния началник на митниците Ваньо Танов: " Аз персонално чух този запис, в който министър председателят на страната поръчва на шефа на митниците да махне инспекция. Това е закононарушение за мен. Това, че не го чу вашият човек е огромният проблем на днешния диалог. Цяла България чу по какъв начин министър председателят споделя, че би трябвало да се анулира инспекция в митниците, което е закононарушение и за шефа на митниците, и за премиера. Стоеше тук Борисов, когато излезе абсурдът. Седях и го гледах и се чудех по какъв начин ще оживее политически този човек. Да, признавам го, можеше да оживее. Но не мога да не призная, че на всички места по света това щеше да приключи не просто с оставка на кабинета - това беше първият кабинет на Борисов - и нито той, нито вие в този момент щяхте да сте тук, в случай че този човек си беше приключил работата ".
 
" Господин, Георгиев, вие евентуално ще бъдете определен през днешния ден. Това е предрешено. Не сме наивници. Но стартирате с провал. Каквито и разногласия да водехме през днешния ден тук, за мен основната дума е доверие. Когато един орган и хората, които го съставляват, нямат доверие, каквото и да създадат, то няма да бъде възприето добре от българското общество ", сподели от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В последна сметка, както беше позволено още по време на дебата, Пламен Георгиев беше определен да оглави новия антикорупционен орган. В коридорите на Народното събрание той изясни, че е отчаян от дебата в зала, само че това няма да повлияе на работата му. " Нищо няма да ме разколебае в работата ми . Тези високи резултати, които сме реализирали до момента, ще бъдат пренесени в новата комисия и те към този момент се придвижват. Виждате, че към този момент имаме няколко реализации ", сподели Георгиев.

Корупцията е в действителност отрицателно събитие, само че има метод да се бори и напълно скоро безусловно до седмици очаквайте нови и нови резултати и то доста съществени , даде обещание той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР