Пламен Георгиев незабавно трябва да се оттегли от поста на

...
Пламен Георгиев незабавно трябва да се оттегли от поста на
Коментари Харесай

Адвокати: Пламен Георгиев да се оттегли веднага

Пламен Георгиев неотложно би трябвало да се отдръпна от поста на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/, съобщи пред БНР юрист Минчо Спасов, някогашен депутат.
„ Като чух изявлението на Цветан Цветанов в „ Панорама “ – „ Мен няма кой да ме накаже “ – тази безочливост. Аз чакам сходен рефрен и от Пламен Георгиев. Като правист следих неговото кариерно израстване. След неуспехите му като наказателно-правен правист, като прокурор, който разследваше 14-те общински парцела, продадени с подписа на Борисов като кмет, неуспеха с Мишо Бирата, където стана причина за унищожаването на записите, и бурната му кариера по-късно – не чакам той да прояви сходни морални скрупули. Тези хора нямат никакви скрупули “, разяснява той.

„ Спомнете си по какъв начин беше смачкана кметицата на кв. „ Младост “ по сигнали от същите тези строители на жилища, в които в този момент властта се настанява на ¼ от цената. Тези институции мачкат всеки, който се опита да спре корупцията вместо да спрат корупцията “, добави Спасов.

Той е безапелационен, че ръководещите няма да могат да се измъкнат от блатото на корупцията сами. Надеждата е в прокуратурата, счита той и добави: „ Затова днешният митинг в 16 ч. пред Министерския съвет по-късно би трябвало да се реалокира под прозорците на основния прокурор. Ако ние имахме основен прокурор на място, господин Борисов от дълго време да е излежал първата си присъда “.

Адвокат Николай Хаджигенов подаде сигнал до КПКОНПИ да ревизира шефа си. Той обаче не чака реакция:

„ Към днешна дата има стотици подадени сигнали. Какво чакаме да се случи – нищо свястно. По този метод ние демонстрираме цялото това безсмислие на така наречен " проверяващи органи ". Политиците си ги сътвориха, с цел да могат да наподобяват добре. Както се приказва измежду народа – КПКОНПИ пере най-добре – ревизирали Пеевски и той бил най-чистият човек в страната, в този момент проверихме и Пламен Георгиев – и той е най-чистият човек в страната. Явно ги назначават по мярка на терасите, тъй като и заместникът му има една тераса от 300 квадрата, остъклена и ползваема. Всичко това е прахуляк в очите на хората “.

Хаджигенов също е на мнение, че Пламен Георгиев би трябвало да се отдръпна незабавно. Според него шефът на КПКОНПИ би трябвало да подпише единодушие за повдигане на банкова и данъчна загадка на него и фамилията му и да бъде тестван за оптималния законов интервал.

„ Този човек, както и всички останали на висши длъжности, в това число ръководителя на Върховен административен съд, са цялостен неуспех като практикуващи адвокати. И това е напълно умишлено… Нашата власт е напълно корумпирана. Те не на вятъра си назначават такива хора, които да са комфортни “, безапелационен бе юристът.

Той не чака и нищо свястно от Консултативния съвет по национална сигурност, призован от президента в понеделник.

„ Оказахме се доста слаб и изгубен народ “, сподели юрист Хаджигенов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР