Пламен Георгиев беше възстановен на работа като прокурор в Специализираната

...
Пламен Георгиев беше възстановен на работа като прокурор в Специализираната
Коментари Харесай

Пламен Георгиев беше възстановен на работа като прокурор


Пламен Георгиев беше възобновен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура с 8 гласа от 8 присъстващи на съвещанието на Висш съдебен съвет. Това заяви репортерът ни Канна Рачева.

Досега Георгиев изпълняваше длъжността ръководител на Антикорупционния орган.

На 31 юли той подаде оставка като ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПОНПИ).

Оставката му бе подадена в последния работен ден на Народното събрание преди ваканцията на депутатите през лятото.

Решението му пристигна след няколкомесечна сага към терасата на жилището му, която се оказа, че не е вписана в имуществената декларация и че на нея има нелегално издигнати обекти.

Камарата на архитектите пък изиска да направи самостоятелна експертна инспекция на постройката, където е парцелът на към този момент някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Междувременно единственият претендент за основен прокурор - Иван Гешев, популяризира позиция, в която декларира, че против държавното обвиняване има опити за политически напън.

Според Гешев внушенията, че прокурорите и следователите са втора употреба магистрати, които нямат лично мнение и гласоподават под строй, са "мотивирани от партийни, корпоративни или персонални ползи, разнообразни от тези на българските жители ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР