Пламен Димитров от КНСБ обяви, че синдикатите искат компенсация на

...
Пламен Димитров от КНСБ обяви, че синдикатите искат компенсация на
Коментари Харесай

Синдикатите искат 15% компенсация на всички доходи

Пламен Димитров от КНСБ разгласи, че синдикатите желаят отплата на всички приходи с 15%. Като причина за това Димитров уточни, че Национален осигурителен институт дава 7.3% инфлация, която може да надвиши 8% за декември.

" Човек няма да стане кой знае какъв брой богат. Очаквам формалната инфлация да бъде 5-6%, която държавното управление да заложи в бюджета. Което значи, че тя ще бъде по-голяма върху потребителската кошница. Затова ние желаеме 750 лева минимална заплата, която ще включва тези 15%”, разяснява Димитров.

Той разгласи, че с 30% е по-малка покупателната дарба на работещ на минимална работна заплата у нас спрямо Румъния.

Според синдикатите, пенсионният модел, който беше основан през предходната година с добавките към пенсиите, е безспорна неточност.

" Това е плод на дейностите на всички политици взети дружно и унищожава пенсионния модел. Трябва да влезем в естественото деяние на пенсионната система. Швейцарското предписание е най-малко " съобщи Пламен Димитров.

Според него, би било по-добре през Агенцията за обществено подкрепяне да се дадат добавки на пенсионерите, близки до прага на бедността: “Смятам, че пенсиите и добавките би трябвало да се разделят доста ясно”.

Свързани вести Национален осигурителен институт: Малко над милион българи са ощетени от по-малки пенсии Шефът на Национален осигурителен институт изясни за по-ниските пенсии през януари Добра вест! Предвиждат добавки към пенсиите за идната година ВИДЕО Атанасова: Добавките към пенсиите да се извадят от НОИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР