Пламен Димитров, КНСБ: Инфлацията ще достигне 20 %, заяви пред

...
Пламен Димитров, КНСБ: Инфлацията ще достигне 20 %, заяви пред
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Инфлацията ще достигне 20 %

Пламен Димитров, КНСБ: Инфлацията ще доближи 20 %, съобщи пред bTV в " Тази заран " Пламен Димитров - ръководител на КНСБ:

" Чухме поръчки, че някои предприятия стопират поради доставките и цената на газа. Аз допускам че за август КЕВР ще утвърди тази цена, само че има способи, да пестим газа. Все отново най евтиния газ е неизползвания газ.

Трябва да се търси и някакво решение с " Газпром ", само че краткосрочно. Евентуално да се извърши контракта до края на годината и толкова.
Можем да чакаме митинги на хората поради високите цени на газа. Трябва да не се усилва цената на парното повече, като се търсят различни доставки на по на ниска цена газ " - предизвести Димитров.

Според него би трябвало да се мисли и за обезщетения и има опция, тъй като държавните енергийни сдружения генерират големи облаги:
" Най-накрая би трябвало да стане ясно, че без актуализация на бюджета няма да минем. Това служебно държавно управление би трябвало да приготви актуализация на бюджета дружно с бюджет 2023 и като има парламент да се гласоподава.

Нашите планове са, че на комулативната база инфлацията ще доближи 20%, поради това минималната работна заплата би трябвало да стане 800 лева, в случай че не от октомври то най-малко от 1ви януари. Трябва да реализираме една отплата най-малко на инфлацията, хората никога няма да станат по богати " - съобщи синдикалният водач.

" Песимист съм за хляба, той няма да поевтинява повече, а в противен случай ще нараства. Виждате че всичко нараства, поради това би трябвало да чакаме по-високи приходи и да работим за това. Очаква ни тежка зима. Има доста фактори, които ще въздействат отрицателно " - заключи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР