Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧестити да са ви новите предсрочни

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧестити да са ви новите предсрочни
Коментари Харесай

De Profundis: Честити да са ви новите предсрочни избори в България, г-н Путин

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Честити да са ви новите предварителни избори в България, господин Радев!
След девет месеца душевни премеждия и умствени терзания, от няколко дни този човек, който мнозина, кой знае за какво, назовават президент на България, най-сетне още веднъж спи умерено. Пак е негов ред да ръководи и, откакто по-рано левашки изтърва властта от надзор, този път, когато със саморазпада на Сглобката властта сама му пада в ръцете, ще постави всички старания да не я изпусне.

За какво му е тази власт ли? Отговорът ще намерим, в случай че погледнем обратно, към опита от неконституционното, само че траяло цели две години президентско ръководство тук, осъществено посредством поредност марионетни служебни държавни управления.
В политически проект, този интервал изрично сподели, че властта не е нужна на Радев, с цел да сътвори нещо потребно за публичното и икономическото развиване на България и българите. Не, че съм очаквал от него чак подобен героизъм, само че, въпреки всичко, нали се допуска, че тъкмо е предназначен да прави един уважаващ себе си ръководещ политик…..Не би – времето с Радев отпред беше изцяло изгубено за страната, тя даже беше върната обратно в развиването си.
Странно, само че не е известно също през времето на марионетното си ръководство Румен Радев и фамилията му да са забогатели неимоверно, да е краднал той някакво огромно парче от общата баница или да е основал другарски незаконен клан за тази цел – все неща, доста типични за стандартите на междинния български политик.
Може би е по този начин, тъй като Радев въпреки всичко не е и в никакъв случай не е бил същински политик – само че това е друга тематика.

В чисто психически проект в случай че погледнем – да, евентуално времето на президентското му ръководство сподели известно

предпочитание на льотчика да отреагира мощния Наполеонов комплекс,

който го разяжда от вътрешната страна. И в това отношение той евентуално беше значително удовлетворен от себе си – само че избиването на комплекси посредством приложимост на властта не вълнува никого от нас, нали? Освен в случай че не сме психиатри и не следим напъните на индивида от теоретичен интерес. Или за да подпомогнем лекуването му.
Единствената алтернатива, която остава, е, че действителните цели, за които Румен Радев употребява властта в България, са насочени по-скоро в световен проект. И в случай че се проследят думите и дейностите му през годините, това се вижда задоволително ясно.
Но не се заблуждавайте, жители. Макар че най-близката до сърцето на президента българска партия, саркастично към истината и човешката нормалност наречена „ Възраждане “, внесе в Парламента законопроект за излизане на България от НАТО – не това е задачата на Румен Радев. Нито е излизането ни от Европейски Съюз. Не е, най-малко на този стадий, и директното присъединение на България към съветската орбита в жанр Беларус на Лукашенко.

Не, задачата е тъкмо противоположна – да стоим ние колкото може по-дълго и колкото може по-твърдо в Европейски Съюз и НАТО, където да бъркаме нещата колкото може повече в съветска изгода. Да сътворяваме проблеми. Да имаме „ лично мнение “ и най-малко да подкопаваме, в случай че не и напряко

да разрушавам в интерес на Кремъл, общия европейски интерес

Прокси политиката е мно-о-о-го от дълго време – и постоянно мно-о-о-го дейно – употребена от съветските служби. Сега те имат „ европееца “ Орбан в Унгария като мощен прокси инструмент. В страни като Словакия, Чехия, даже Австрия и Германия, също имат хора на нелоши позиции, които обаче, заради характера на политическите системи в тези страни, не могат да са чак толкоз ефикасни за разтрошаване на европейското и евро-атлантическото единение. Ето за какво Москва има потребност от най-малко още един състезател на европейския терен, който да пее дует с Орбан.
Сега унгарският министър председател, къде намерено, къде поприкрито, е деен в интерес на Империята на злато, само че е самичък и по тази причина постоянно изпада в глуха отбрана. Ако са тандем с Радев, могат да са доста по-ефективни, като си подмятат и отиграват топката. А Европа и НАТО доста по-трудно биха могли да реагират в съответна обстановка или да изградят дълготрайни механизми, с цел да се предпазят от зловредните им думи и дейности.
Да, това му би трябвало на Кремъл сега – още един европейски политик, който не се срами, че с държанието и решенията си работи освен против интереса на своя народ и страна, а и против интереса на свободния и либерален свят въобще.
Ето за какво е удовлетворен Радев от предварителните избори в България – неговото време отново идва.
Не знам дали инстинктивно или по добър съвет, той изигра картите си съвършено. В самото начало, когато Сглобката се сглоби, наподобява малко се паникьоса, потегли на открита борба и правеше провокативни изявления. Явно обаче разбра, че по този метод, вместо да способства за разпада на ръководството, той, малко или доста, го сплотява, тъй като се явява общ за него зложелател. Така че Радев последователно стартира да се отдръпва от огромната интензивност и търпеливо зачака корозивните вътрешни киселини в „ некоалицията “ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия – Демократична България да си свършат черната работа.

Да, а политиците от „ некоалицията “ като че ли си отдъхнаха, не помниха за президента и се концентрираха върху личния си пъп. Така, де, върху личните си ненаситни апетити за власт. С което в действителност са обречени да изгубят властта – само че очевидно толкоз им стига политическият мозък.

Ако някой по света стартира да прави ранглиста за десетте най-лоши управнически решения на всички времена, ще упорствам в нея на много предно място да се включи

/само/разглобяването на Сглобката

Да имаш ти опция да изведеш страната си до последните стадии на дълбоката и цялостна европейска интеграция; да можеш пред лицето на директната съветска заплаха да се интегрираш оптимално мощно и да получиш съответна отбрана от НАТО; да държиш в ръце шанса за морално и духовно възобновление на България – и да опропастиш всичко това, е закононарушение. И то да го опропастиш, без на процедура да знаеш за какво – в случай че съдим по обстоятелството, че никой политик от някогашната Сглобка не може да изясни на публиката нищо свястно за повода на разпада, а всеки продължава да дърпа за своя крайник и като цяло чуваме големи нелепости.
Огромни нелепости към този момент чух и за развитията, които могат да се чакат в близкото бъдеще. Например – по какъв начин Политическа партия – Демократична България веднага ще опитат да осъществят втория мандат, като предложат на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили да бъде определен допустим и за двете страни министър председател. Дори той да се споделя Мария Габриел, представете си.
Когато в понеделник Кирил Петков сподели, че техните групови органи следва да обсъдят задълбочено и да вземат най-хубавото решение по тематиката „ близко бъдеще “, не чаках, че най-хубавото им решение ще е такава огромна дивотия.

Чух също, не помня към този момент кой и от коя страна го сподели, че Сглобката може да се сглоби още веднъж и то в същия състав, само че първо би трябвало да се мине през предварителни избори.
Защо, бе, джанъм? Това нещо като очистителна процедура ли е съгласно вас? И в случай че е очистителна за вас самите, не е ли пъклен жалко и безочливо да ползвате главния инструмент на демокрацията – изборите, и да хвърляте цялостен народ в непотребни алтернативи и нагнетяване на напрежението, единствено с цел да си избършете насраните задници?
Не е читава тази работа, жители! Това, което се прави в България, въобще не е същинска, естествена, демократична политика – и нещата няма да свършат добре, помнете ми думата.
Да, а най-после – за малко да не помни: Честити да са ви новите предварителни избори в България, господин Путин!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР