Пламъците в Рафина, близо до Атина, са принудили хората да

...
Пламъците в Рафина, близо до Атина, са принудили хората да
Коментари Харесай

Българи в плен на огнената стихия в Атина се спасяват с лодки в морето

Пламъците в Рафина, покрай Атина, са принудили хората да се избавят с лодки в морето. Това описа пред bTV българинът Съби Кисьов, който живее повече от 30 година в Гърция.
Най-малко 24 души са починали в пожарите към Атина Ранените са над 104, 11 от тях тежко, 16 от потърпевшите са деца
По думите му пламъците са тръгнали към 17 ч. през вчерашния ден. Хората са се заклещили с колите си на пътя и са попаднали в капан. Единственият им вид за избавление е бил да влязат в морето, което е било на 50 метра от тях. Били са към 500 индивида. Влезли са във водата към 18 ч., а към 1 ч. са отишли при тях лодки от полицията, с цел да ги върнат назад на пристанището.

Снимка: Reuters

Пътят е блокиран от изгорели коли, чийто брой е над 300. Нямаше късмет управляващите да се намесят, починалите може да са доста повече, счита пострадалият.

Снимка: Reuters

По думите му към този момент в Рафина ситуацията е овладяно.

Снимка: Reuters

Към момента няма позвънявания в посолството ни от бедстващи българи , заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той изрече съболезнования на околните на починалите.

Снимка: Reuters

Георгиев беше безапелационен, че Министерство на външните работи има подготвеност да помогне на всеки. Кризисният щаб работи 24 часа.
Кризисен щаб в посолството ни в Атина поради пожарите (ВИДЕО) До момента няма български жители, които да са търсили помощ от посолството
България ще бъде разполагаем на Гърция, в случай че има потребност от помощ, сподели още той.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР