Плакет със символа на Пловдив - Античния театър получи посланикът

...
Плакет със символа на Пловдив - Античния театър получи посланикът
Коментари Харесай

Иван Тотев се срещна с посланика на Кралство Дания

Плакет със признака на Пловдив - Античния спектакъл получи посланикът на Кралство Дания в България Сьорен Якобсен от кмета на Пловдив Иван Тотев. Днес негово превъзходителство е на първото си посещаване в Пловдив от встъпването си служба преди три месеца и съобщи, че е останал удивен от града и неговата атмосфера.
Той даде обещание бъдещи срещи и диалози за обмяна на опит с представители на Община Пловдив и екипа на фондация " Пловдив 2019 " по отношение на плана Европейска столица на културата. През актуалната 2017 година вторият по величина град в Дания Орхус е европейска столица на културата взаимно с Пафос в Кипър. Кметът срещна Сьорен Якобсен с целите, провокациите и задачите на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019г.

" С всяка последваща година градът ни става все по-привлекателен за туристите от страната и чужбина и от ден на ден европейски градове черпят опит по разнообразни тематики и въпроси от нас ", съобщи Иван Тотев.

В тази връзка той не пропусна да спомене хилядолетната история на Пловдив, като най-стар жив град в Европа, и планът, с който ще аплайваме за включване в листата на ЮНЕСКО - неповторимите мозайки в Малката и Голямата базилики и подлез " Археологически ".

" Това е значим план за нас, както и съхранението на историческото завещание за бъдещите генерации. Разбира се обръщаме съществено внимание на стопанската система на Пловдив и района, който е индустриалното сърце на България ", уточни още кметът.

Той изясни, че към този момент има няколко датски компании, които развиват своя бизнес в Тракия икономическа зона и които дават работа на няколкостотин индивида. Все повече младежи намират своето прехранване в Пловдивския район, привлечени от положителните благоприятни условия за реализация и 9-те университета, в които 40 000 се образоват на европейско равнище. За положителното развиване приказва и фактът, че безработицата в града е 3%, а в региона - 6%, разяснява още Иван Тотев.

" Стремим се да създадем Пловдив по-добро място за живеене, да развием просветителната система с дуалното образование и по този начин наречените цифрови учебни заведения, да предоставим още доста благоприятни условия ", съобщи още той.

" Сигурен съм, че ще пристигам още няколко пъти ", съобщи дипломат Сьорен Якобсен на потегляне от Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР