Плакет по повод 140-годишнината на едно от най-старите училища в

...
Плакет по повод 140-годишнината на едно от най-старите училища в
Коментари Харесай

Плакет за 140-годишнината си получи училището в Радиево

Плакет във връзка 140-годишнината на едно от най-старите учебни заведения в общината- ОУ " Христо Смирненски " в село Радиево връчи през днешния ден димитровградският кмет Иво Димов на шефа Ваня Димитрова.

За първи път в историята нашколото то празнува своя патронен празник пред бюст-паметника на поета Христо Смирнески в парка пред Историческия музей в Димитровград.

„ Всяка годишнина значи история, опит, обичаи и най-много одобряване. За всички тези години от съществуването си вашето учебно заведение е минало през разнообразни публични и политически процеси, само че просветителната институция се е съхранила и се развива. И тук е мястото да поздравя всеки един преподавател, който е свързал живота си и е оставил своя почерк във учебното заведение и всички будни хора, които са подкрепяли и поддържат просветителната традиция в село Радиево. Всички вие сте доказателство, че учебните заведения в по-малките обитаеми места имат значима роля за локалната общественост и нейното развиване ", съобщи в приветствието си кмета Иво Димов.

Поздравления във връзка празника сервираха шефа на учебното заведение Ваня Димитрова, началникът на Регионално ръководство на образованието-Хасково Веселина Павлитова и представител на родителите.

Деца, родители и учители споделиха патронния празник на ОУ „ Христо Смирненски “ в димитровградския парк.

Днес 95-годишнина отбелязва и читалището в димитровградското село Радиево. От 19 ч. в огромния салон на НЧ „ Събуждане “ ще е празничният концерт, чиято кулминационна точка е присъединяване наПредставителния отбор за национални песни и танци „ Китна Тракия “ от Хасково.
Входът е свободен, осведомят уредниците.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР