Плакати с надписи „ВСС, искаме си прокуратурата!“, „На бунт!“, „С

...
Плакати с надписи „ВСС, искаме си прокуратурата!“, „На бунт!“, „С
Коментари Харесай

Чепеларци: Искаме си прокуратурата!

Плакати с надписи „ Висш съдебен съвет, желаеме си прокуратурата! “, „ На протест! “, „ С това решение закривате и нашия курорт! “, „ След прокуратурата какво следва, господа? “ подвигнаха поданици на Чепеларе в отбрана на районната си прокуратура. Те блокираха за два часа основния път Пловдив – Смолян.
Протестиращите бяха облечени с тениски с лика на Капитан Петко челник, освободителят на Чепеларе, развяваха българското знаме.
От двете страни на основния път се образуваха опашки от чакащи коли, които бяха пропускани през 20 минути. Някои от водачите поддържаха протестиращите. Други пък споделиха, че са солидарни с решението на Висшия правосъден съвет, тъй като това е конструкция, която товари държавния бюджет.
" Обществеността на града и на общината се събра и реши да се образува предприемчив комитет, който да отстоява правото на жителите на община Чепеларе на лична Районна прокуратура, защото те смятат, че закриването ѝ накърнява правата им и заплашва тяхната сигурност. Хората бяха извънредно обезпокоени и се взе решение да се стигне до митинги със затваряне на пътя Пловдив – Смолян ", изясни адв. Тонка Динчева от инициативния комитет.
Общо 11 са районните прокуратури, които с решение на Висшия правосъден съвет от 1 януари следващата година ще станат териториални отделения.
От Чепеларе се подвигнаха на митинг макар уверенията на Главна прокуратура, че държавните обвинители ще продължат да извършват – без смяна и в цялостен размер, законовите си отговорности.
„ По никакъв метод правоприлагането в посочените обитаеми места няма да бъде нарушено, а ефикасното осъществяване на работата на прокуратурата ще бъде обезпечено посредством съответно систематизиране на натовареността и оптимално потребление на ресурсите “, показаха още от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР