Плажовете на Одеса са обявени за негодни за къпане поради

...
Плажовете на Одеса са обявени за негодни за къпане поради
Коментари Харесай

В Одеса забраниха къпането на градските плажове заради замърсяване на водата

Плажовете на Одеса са оповестени за негодни за къпане заради доста утежняване на качеството на водата, което основава заплаха за здравето, заяви градският съвет в формалния си телеграфен канал " Одеса публично ", съобщи ТАСС.

" Плажовете на Одеса са приети за негодни за къпане заради доста утежняване на качеството на водата в откритите водни обекти (море, устие) и действителна заплаха за здравето на популацията на Одеса. Къпането на плажовете на град Одеса е неразрешено ", се споделя в известието.

Съобщава се, че това решение е взето на изключително съвещание на Комисията по техногенна и екологична сигурност и изключителни обстановки към Изпълнителния комитет на Одеския градски съвет. На собствен ред Одеската регионална военна администрация (ОВА) означи, че не се предлага и разходка по крайбрежието и лов на риба. Украинските медии разгласиха фотоси на появили се по улиците на града плакати, информиращи за възбраната за къпане.

По-рано Олег Кипер, шеф на Одеската ОВА, съобщи, че управляващите предлагат да не се посещават морските крайбрежия и плажове заради замърсяването на акваторията на Черно море в района. Градските управляващи оповестиха, че в морската вода наоколо до брега са открити патогенни микроорганизми, само че отхвърлиха там да е открит извършител на холера.

През последните дни управляващите в Одеса и локалните медии оповестиха, че морето носи отпадъци от регионите, попаднали в зоната на наводненията след скъсването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР