Плажът е място за почивка и отмора. Ако обаче почивате

...
Плажът е място за почивка и отмора. Ако обаче почивате
Коментари Харесай

Плажни чудовища се разхождат по бреговете на Нидерландия

Плажът е място за отмора и почивка. Ако обаче почивате на един от най-популярните морски курорти в Нидерландия – Шевенинген, на брега може да попаднете и на… плажно „ чудовище”, предава NOVA.

Сложните движещи се статуи на художника и откривател Тео Янсен наподобяват като живи фантастични създания, само че в действителност се задвижват единствено от силата напразно. Представляват гениални изобретения, в които е вложена и нотка магия. Те могат да бягат, да пълзят и даже да летят.

Янсен се занимава с това от над 30 години. Признава, че към този момент е привързан към тази своя активност. Вдъхва живот на „ чудовищата” посредством PVC тръби, свински опашки и доста фикция.



През годините създателят е изобретил повече от 50 комплицирани плажни статуи. Много от тях са основани на комплицирани механизми.

„ Във всеки плажен звяр има нещо като гръбнак, който прави кръгово придвижване, което се трансформира в ходене”, споделя Янсен, който е изучавал и физика.

Плажните „ чудовища” имат даже просветеност. Така да вземем за пример те не влизат във водата и могат да придават натиска напразно благодарение на бутала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР