Плачещият Скуонк – най-странния криптид в света … Във вечнозелените гори на

...
Плачещият Скуонк –
най-странния криптид в света …
Във вечнозелените гори на
Коментари Харесай

Плачещият Скуонк – най-странния криптид в света





Плачещият Скуонк – най-странния криптид в света … Във вечнозелените гори на север от щата Пенсилвания (Pennsylvania), живее необичайно творение, което няма аналог в целия свят. Колкото е загадъчно, толкоз и занимателно (Zona666.com). Първите истории за Скуонк (The Squonk) се появяват в края на 19 век, а първото му споменаване в книгите е през 1910 година, в книгата „ Внушаващи боязън същества от горите и някои животни от пустините и планините “. Точно изложение на външния тип на Скуонка не съществува. Като цяло, това е създание със силно нагъната кожа, покрита с брадавици, израстъци и петна. В същото време, създанието е толкоз „ тъжно “ от грозотата си, че „ преднамерено се крие “ в самите дълбини на горите, до момента в който „ горчиво плаче “.




Странни хленчещи звуци в гората, които са сложни за приписване на животно или птица, ловците наричат Сълзите на Скуонк. Говори се също, че това създание може да бъде идентифицирано, в случай че някой попадне на мокри следи от чужд звяр. Скуонкът напуща скривалището си единствено през нощта. Той се движи постепенно и изключително обича студени нощи с пълнолуние. Именно в такива нощи е най-големият късмет да се види Скуонк в гората.



Ловците многократно са се опитвали да заловен едно от тези създания, само че щом го обграждали, то като че ли се разтваряло и се превръщало в дребна мръсна локва. Според легендата, от боязън, Скуонкът започвал да плаче още повече и точно тези сълзи го разтваряли като киселина. Четете още: На какво се основават легендите за огнедишащите дракони? Има история за ловец на име Вентлинг, който съумял да хване Скуонк и го е поставил в чантата си. Но, когато се прибрал у дома и отворил чантата си, намерил единствено малко мръсна течност с части кожа.



Сега, посетителите на горския парк State Park Cook Forest в горите на Пенсилвания, оповестяват за неидентифицирано четириного създание, което не наподобява на лисица, глиган, елен или някое друго всекидневно животно за тези места.



Най-често, хората говорят за Скуонк с огромна подигравка, като го считат за подигравка на криптид или богато въображение. Въпреки това, някой към момента продължава да издава необикновени плачещи звуци в горите на Пенсилвания.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР