ПЛАЧА!!! ТОКУ ЩО ПРОЧЕТОХ БИОГРАФИЯТА СИ СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

...
ПЛАЧА!!! ТОКУ ЩО ПРОЧЕТОХ БИОГРАФИЯТА СИ СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
Коментари Харесай

BgGPT: Венци Мицов стартира соловата си кариера под псевдонима Venci Venc'

ПЛАЧА!!! ТОКУ ЩО ПРОЧЕТОХ БИОГРАФИЯТА СИ СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ BG CHAT!!!

“Венцислав Мицов, прочут още като DJ Venci, е роден на 2 март 1978 година в София, България. Той стартира своята музикална кариера като барабанист при започване на 90-те години, свирейки в разнообразни групи и планове.

През годините Венци Мицов се трансформира във значима фигура в българската музикална сцена, изключително в жанровете рок, различна и електронна музика. Той е съосновател на група " Пиромания " през 1994 година, която издава два албума и печели известност както в България, по този начин и в чужбина. Групата се разпадна през 2000 година, само че Мицов продължи да свири с други групи и солови реализатори.

През 2003 година Мицов започва соловата си кариера под псевдонима Venci Venc`, издавайки дебютния си албум " Местоимения ". Албумът включва композиция от различен рок, хип-хоп и електронни детайли и получава позитивни мнения от критиците. Оттогава Мицов е издал няколко EP и сингъла, експериментирайки с разнообразни музикални стилове и колаборации.

Освен като музикант, Венци Мицов е прочут и като радиоводещ и ефирен водещ. Той е бил хазаин на разнообразни излъчвания по радио Z-Rock и BG Radio и е водил телевизионно предаване за просвета по телевизия 7 дни. Мицов също е деен в света на онлайн медиите, пишейки публикации и рецензии за музика и просвета за разнообразни уеб страници.

В допълнение към музикалните си занимания, Венци Мицов е бранител на правата на животните и деен участник в екологични дела. Той постоянно употребява музиката си, с цел да увеличи осведомеността по отношение на тези проблеми и да насърчи хората да живеят по-устойчиво. ”

Венци Мицов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР