Пийт Бутиджидж, бившият кмет на град Саут Бенд в щата

...
Пийт Бутиджидж, бившият кмет на град Саут Бенд в щата
Коментари Харесай

Геят Пийт Бутиджидж поведе при демократите след първите първични избори

Пийт Бутиджидж, някогашният кмет на град Саут Бенд в щата Индиана, води в резултатите от гласуването на партийните събрания на демократите в щата Айова, които се организираха в понеделник, предадоха осведомителните организации, като се позоваха на данни от 62 % от изборните секции.

Сенаторът социалист Бърни Сандърс се класира на второ място, съгласно частичните резултати. Сенаторката Елизабет Уорън е трета, а на четвърто място е някогашният вицепрезидент Джо Байдън.

Първото място е извънреден триумф за Бутиджидж, откакто единствено преди една година беше незнаен на национално ниво.

Бутиджидж е на 38 години. Той е някогашен кмет на град Саут Бенд в щата Индиана. Лейтенант от запаса на военноморските сили на Съединени американски щати, деец от войната в Афганистан. Заявен гей. Завършил е Харвард.

Това са първите резултати, които бяха оповестени 21 часа след гласуването на жителите на Айова в над 1600 изборни секции. Технически проблем забави публикуването на резултатите.

За разлика от множеството места там се гласоподава на обществени събрания, като гласоподавателите се събират на място зад или към претендента, който поддържат.

Председателят на Демократическата партия в щата Трой Прайс сподели, че резултати се чакат във вторник денем - доста по-късно от нормалното поради “несъответствия” в докладваните резултати. Партията заяви още, че ще би трябвало да направи “проверки на качеството” на това по какъв начин е събирана информацията. По-късно оповестиха, че имало проблем с мобилно приложение за отчитане на гласовете в изборните региони.

Републиканците се подиграха със противниците си, като оповестиха, че демократите се излагат. “Те не могат да се оправят с партийните събрания, а желаят да управляват държавното управление. Не, благодаря”, написа в туирът шефът на акцията на президента Доналд Тръмп Брад Парскейл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР