Пияни обръщат джетове в морето, съобщиха шокирани туристи. Летовници с

...
Пияни обръщат джетове в морето, съобщиха шокирани туристи. Летовници с
Коментари Харесай

Развилнели се диваци в морето тормозят плажуващите

 Пияни обръщат джетове в морето, оповестиха шокирани туристи. Летовници с мотори вилнеят във водата и тормозят плажуващите. С появяването на катерите на " Морска администрация " бягат и се укриват. Това разяснява шефът на " Морска администрация " - Варна, кап. Валентин Енчев, представен от " Телеграф ".

Той посочи, че проблемите не идват от джетовете на записаните водни бази, от които елементарно може да се откри нарушителят. Това са частни джетове с над 300 к.с. мощ, които не са регистрирани и мъчно могат да се засекат, да се настигнат с патрулен катер и да се санкционират. Разчитаме на сигнали от туристите, тъй като постоянно с дейностите си те стават обект на тормоз от тези развилнели се диваци, изясни кап. Енчев. 

Досега са хванати 3-ма такива самодейци - един в региона на Кранево и двама край Слънчев ден. Нарушителите са с полицейски предизвестия. Броят на тези, които не се преценяват с никакви правила обаче, е доста по-голям, само че установяването или залавянето им е мъчно. През други лета разчитахме на помощ от Гранична полиция, само че в този момент те си имат други отговорности и в действителност ситуацията не е положително. Няколко години нещата бяха наред, само че не щеш ли това лято се получи този пик на нерегистрирани джетове - извършители на реда, призна още кап. Енчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР