Pixabay Варненка написа лют коментар относно разпореждане на главния държавен здравен

...
Pixabay
Варненка написа лют коментар относно разпореждане на главния държавен здравен
Коментари Харесай

Варненка: С тоя Ковид, както е тръгнало, ще забременяват и млади булки дистанционно!

 Pixabay Варненка написа пикантен коментар по отношение на предписание на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, видя Varna24.bg

В информация, качена на страницата на регион Приморски във Варна се показва, че в писмо до всички шефове на Районните здравни инспекции Ангел Кунчев е разпоредил персоналните лекари да изпращат по длъжностен път, най-вече по имейл, медицинските бележки, които учениците и родителите на децата в детските градини, би трябвало да носят след старта на новата образователна година.

Това са по този начин наречените здравно-профилактични карти на децата, които се показват при започване на всяка образователна година.

При неспособност персоналния доктор да изпрати здравната записка по длъжностен път, такава може да се показа на книжен притежател до края на 2021-а.

По този метод ще се избегне скупчването на хора пред лекарските кабинети.

Ето и коментара на Геновева Михайлова, предизвикан от въпросното предписание: 

" Започна представлението на следващата трагикомедия, а точно битката за бележки за проучвания на децата от детските градини и здравните профилактични карти, които се изискват и на учениците. Един път чакаш големите опашки пред лекарските кабинети, заедно с болните от какво ли не (то няма единствено Ковид, има и други гадини), с цел да вземеш заветните бележки и направиш цялостни проучвания за детето, което е отсъствало два месеца през лятото от градина.

После се бориш още веднъж да влезеш, с цел да разчетат резултатите и да ти издадат здравна профилактична карта за дечкото от детската градина и ученичката. Парадоксът е, че очевидно е мозъчна интервенция да се направи по този начин, че родителите на децата да могат да изтеглят от интернет пакета бележки за нужните проучвания и да си спестят ходенето по тъгите и чакането пред кабинетите, дружно със скучаещи пенсионери, коронавирус заболели, подсмърчащи деца и други човеци, всеки с дерта си.

Така ще се спести едно вървене до персоналния доктор, а ще се отиде единствено един път - да се разчетат проучванията и да се издадат записка за клинично крепко дете и здравните профилактични карти.

Ама той Кунчев е на друго мнение - съгласно него, децата могат да бъдат изследвани, претеглени, измерени и преценени, че са клинично здрави отдалечено. Разгеле! Което с изключение на, че е на ръба на закона, е и аморално, по отношение на другите деца в класа, както и университетския състав.

За детската градина, другарю Кунчев, това няма по какъв начин да се случи, а сякаш сте основен държавен контрольор. Тъй като са нужни кръвни, чревни проучвания и урина. Явно той ги може тия неща - да изследва децата отдалечено.

Та, битката продължава и единствено някой, който е тотално необразован, би могъл да се зарадва на горещата вест на Кунчев.

В България очевидно всичко може, а с тоя Ковид, както е тръгнало, ще забременяват и млади булки отдалечено ", гласи коментарът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР