[Pixabay.com] Десетки бизнес начинания се провалят всеки ден, но съвсем

[Pixabay.com] Десетки бизнес начинания се провалят всеки ден, но съвсем ...

Топ обявите за работа на Karieri.bg.

[Pixabay.com] Десетки бизнес начинания се провалят всеки ден, но съвсем не са много причините, поради които това се случва. Обикновено неопитните предприемачи попадат в един и същ капан, било от самодоволство или от неглижиране на важни детайли, с които не искат да си губят времето. Но понякога именно тези малки детайли могат не само да спасят вашия проект, но и да го издигнат на съвсем друго ниво.

Ето и няколко съвета за начинаещи предприемачи, които тепърва са се захванали с реализирането на своята иновативна идея.

Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми В момента, в който осъзнаете, че вашата вдъхновена мечта се е превърнала в реалност, е необходимо да поработите върху това да създадете лице и идентичност на своята организация. Помислете каква е вашата мисия, как я осъществявате, кои са нещата, в които вярвате и които са в основата на ценностите ви. Не забравяйте, че рядко проектите без ясна цел и идентичност се развиват в правилната посока.

Предполагам сте виждали онези планове с цели за достигане за определен период от време. Е, няма да повлияе никак лошо на вашата организация да има един такъв "план" за развитие. Когато знаете в какво се целите, растежът е много по-съсредоточен и стегнат.

Ще дойде време, когато ще трябва да разширите своята организация, а съответно и да наемете персонал. Осъзнато и планирано увеличавайте "жителите" в организацията. Не правете грешка само поради нарастване на обема да наемате безкритично хора с разнообразни очаквания и изисквания. Нека основен критерий за вас бъдат не хора, които имат богат опит, а такива, които споделят вашите вярвания и са настроени на вашите "вълни".

Мотивацията и продуктивността на хората ви зависят от това колко информирани, сигурни и мотивирани са те да участват пълноценно във вашата инициатива. Бъдете достъпен – както за новите, така и старите служители. Говорете с тях, изслушвайте ги и успокоявайте страховете им. Не позволявайте на работата да ви изолира и отдалечи от най-ценния ви капитал – хората.

Вероятно списъкът би могъл да се продължи с още десетки "неща, които да направя", но ако тези няколко пилона са в основата на вашия разрастващ се бизнес, вие вече сте положили стабилните основи на своя "дом".

Ако пък все още не сте достатъчно сигурни във вашата идея или търсите повече опит в големи и доказали се компании, разгледайте актуалните обяви за работа на Karieri.bg:

Cargill търси:
Finance SAP Super User

British Council in Bulgaria търси:
Customer Service Assistant

БНБ търси:
Експерт

EVN България търси:
Експерт, околна среда

KPMG търси:
Web Designer
Junior Information Risk Management (IRM) Specialist
Accounting and Tax Compliance professional

The American College Of Sofia търси:
A Full - Time Teacher In Physics
A Full - Time Intern In Mathematics

Източник: capital.bg