Пивоварна в канадската провинция Албърта беше принудена да си извини

...
Пивоварна в канадската провинция Албърта беше принудена да си извини
Коментари Харесай

Пивоварна кръсти бирата си срамни косми

Пивоварна в канадската провинция Албърта беше принудена да си извини за кръстената от нея бира, която на езика на племето маори означавала "срамни косми " а не "перце ", предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Пивоварната "Хелс бейзмънт " /Мазeто на ада/ пусна в продажба преди две години пивото "Хурухуру- Перцето ", приготвена с хмел от Нова Зеландия. Продуктът й придавал несравним мирис. Но тази седмица един представител на коренното новозеландско население маори - Те Хамура Никора, изясни във Фейсбукс, че на техния език думата "хурухуру " няма нищо общо с перата, а се употребява за обозначаване на окосмяването в интимната област на индивида. "Преди канадците да кръстят бирата си, те трябваше да се съветват с някои от нашите хора, с цел да не се излагат ", написа потребителят във Facebook.

Бирата може да усъвършенства концентрацията

Шефът на пивоварната Майк Пекен се извини на всички клиенти, като съобщи, че компанията му е позволила неточност и не е имала желание да обиди никого, най-много маорите. Той даде обещание да преименува бирата си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР