Питсбърг издигна петия си банер за носител на купа Стенли,

...
Питсбърг издигна петия си банер за носител на купа Стенли,
Коментари Харесай

Питсбърг издигна петия шампионски банер, но загуби на старта в НХЛ

Питсбърг издигна петия си банер за притежател на купа " Стенли ", само че първенците в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) изгубиха с 4:5 след продължение против Сейнт Луис при откриването на новия сезон. Плакатът за спечелили в лигата за 2017-а година застана паралелно до шампионските от 2016-а, 2009-а, 1992-а и 1991-а.

В първия си мач за сезона първенците демонстрираха, че имат доста работа за извършване. В отсъствието на един от " превъзходната петорка " - Крис Куниц, те изглеждаха прекомерно мудни в изнасянето на шайбата и в блокирането на противници в личната третина. Питсбърг поведе с 1:0 с гол на Джъстин Шулц, само че серия от 4:1 за Сейнт Луис ги сложи в мъчно състояние. Сидни Кросби и Конър Шийри въпреки всичко изравниха резултата с две шайби в границите на 54 секунди в последната третина и изпратиха мача в продължение, което обаче беше извоювано от Сейнт Луис. Алекс Пиетранджело вкара победния гол 1:15 минути след началото на спомагателната част.



" Играхме относително добре, само че позволихме на Сейнт Луис да сътвори доста шансове за гол в моменти, когато бяхме подредени добре и с доста хора в отбрана. Три от головете им паднаха по този начин. Трябва да разпознаваме и предвиждаме по-добре офанзивата на противника и единствено тогава ще можем да печелим мачове ", сподели треньорът Майк Съливан.

Питсбърг към този момент е втори в Столичната дивизия, откакто Филаделфия надделя с 5:3 Сан Хосе като посетител. Клод Жиру и Джордан Уийл вкараха за Летящите при започване на първата третина, а Кевин Лабанк се разписа два пъти в края и изравни резултата. Уейн Симъндс обаче наниза три гола до края на мача, последният от които на празна мрежа, а Филаделфия завоюва с 5:3.



Конър Макдейвид стартира стремително сезона с екипа на Едмънтън, откакто вкара три шайби в мрежата на Калгари за успеха с 3:0. Торонто пък разгроми Уинипег със 7:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР