Питка плетена и много шоколадова за любителите на вкусотиите!Необходими Продукти●

...
Питка плетена и много шоколадова за любителите на вкусотиите!Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Плетена пита с нутела

Питка плетена и доста шоколадова за феновете на вкусотиите!

Необходими Продукти

● прясно мляко - 300 мл
● квас - 30 г
● кисело мляко - 200 г
● захар - 1 к. ч.
● яйца - 2 бр.
● сол - 1 ч.л.
● брашно - 800 г
● масло - 100 г разтопено
● течен шоколад - 200 г Нутела
● семена - за поръсване

Начин на подготвяне

Активира се маята, като се разбърква в малко топло мляко с лъжица захар. В средата на брашното се оформя кладенче, сипваме маята, останалото прясно мляко, киселото мляко, половината масло, солта, яйцата без един жълтък. С него се намазва от горната страна.

Замесва се еластично тесто, покриваме с забрадка, оставя се да втаса 1 час. После се разделя на три елементи. Първата се разточва на правоъгълник, намазва се със примес от масло и нутела разбъркани добре. Навива се на фино руло. Втората част също се разточва на правоъгълник с размера на първото руло.

От двете страни се вършат сечения като средата е цяла. Слага се навитото руло върху това с лентите, а те се сплитат върху рулото. Нарежда се в тавичка по краищата. Последното тесто се оформя на руло, също намазано с нутела, което се нарязва на шайби, подреждат се в средата на питката.

Ако желаете може да извършите декорация от късче тесто, отрязано от края на рулото. Оставя се да си почине 20 минути и да удвои размера си. Намазва се с разрушен жълтък, поръсваме семена. Печем в загрята умерена фурна до златисто. Вкусно и шоколадово!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР