Питейната вода в резервоарите на ВиК мрежата в Дупница е

...
Питейната вода в резервоарите на ВиК мрежата в Дупница е
Коментари Харесай

Криза за вода се очертава в Дупница


Питейната вода в резервоарите на ВиК мрежата в Дупница е на санитарния най-малко, оповестиха от общината и от водния оператор, съобщи БНР.

Налягането по мрежата пада, което води до прекъсване на водата по високите етажи. Причината съгласно ВиК-Дупница е огромната консумация и дребното количество вода поради сухата есен.

От ВиК призоваваха жителите да пестят водата - макар празниците, а външните чешми да бъдат зазимени.

Заради ниските температури няма размразяване на снегове, липсват и дъждове, което се отразява на пълненето на резервоарите и основаването на нужното налягане.

Прави се всичко належащо, с цел да обезпечава водоподаване на всички семейства в града, изясни шефът на общинското ВиК сдружение инж. Илия Илиев.

Ситуацията с водата в регионалния град Кюстендил е по-добра, само че и оттова поучават при ниските температури да се подхващат дейности за предотвратяване на водопроводните съоръжения от заледяване.

„ Трябват ограничения да се зазимят съответно водомерните възли. Предстоят в този момент по-големи студове. Земята в дълбочина замръзва и самите водомерни възли би трябвало да са отоплени с калъфки, със стрина, по някакъв метод би трябвало да се зазимят “, сподели Владимир Джоров, основен инженер в сдружението „ Кюстендилска вода “.

Според него поради стартирането на чешмите по семействата и по дворовете, с цел да не замръзват, налягането по мрежата е понижено, което e проблем всяка зима.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР