Питейната вода е здравословна. В това няма съмнение. Със сигурност

...
Питейната вода е здравословна. В това няма съмнение. Със сигурност
Коментари Харесай

Защо да пием само вода?

Питейната вода е здравословна. В това няма подозрение. Със сигурност е по-добър избор от подсладените сокове или газирани питиета. За разлика от кафето или чая, тя на практика няма странични резултати. Което не значи обаче, че можете и би трябвало да пиете единствено вода.

Ако не пиете вода, това може да ви навреди, само че пък в случай че поглъщате прекалено много, това може да докара до съдбовни последствия. Както всичко в живота, належащо е да се придържате към открит от вас самите баланс, с помощта на който да можете да се радвате на живота си без непотребни опасности.
За да преодолеем и да се възстановим от КОВИД - какво да пием
По време на разболяване от COVID-19, главно би трябвало да пиете вода. Това важи и за интервала на възобновяване, споделя италианският доктор А...
Прочети повече
Какво се случва с тялото ви, в случай че пиете прекалено много вода?

Със сигурност сте чували изказванието, че би трябвало да пиете най-малко 8 чаши дневно, което е към 2 литра. Всъщност е малко по-сложно. Нуждата от течности зависи от нашето тегло, метод на живот, физическа интензивност и външна температура. Няма строго несъмнено количество, което да е уместно за всички. Правилото за осем чаши дневно е доста общо и няма смисъл да се придържаме към него рабски. Трябва също да помним, че дневният баланс на течностите включва и други питиета, супи и плодове, богати на вода. Струва си да се пие, само че няма смисъл да го вършиме принудително. По този метод можете единствено да се нараните.

Колкото повече пиете, толкоз повече посещавате тоалетната. Излишната вода просто " лети " през тялото ви. Това не носи никаква изгода. Напротив. Събуждането през нощта за уриниране нарушава ритъма на съня ви. В резултат на това може да сте изтощени денем, да се чувствате зле и да страдате от главоболие. Излишният банкет на течности също способства за загубата на електролити в урината, което се демонстрира да вземем за пример в притеснителни и мъчителни мускулни контракции. Редовното превишаване на потребностите ви от вода също може да докара до отичане на тялото ви. Голямото количество течности, доста надвишаващо потребностите в дълготраен проект, натоварва тежко сърцето и бъбреците. Когато пиете прекалено много вода, вие нарушавате електролитния баланс на тялото си. В рискови случаи предозирането с вода може да докара до отичане на мозъка, кома или гибел. Но не се тревожете. Ще би трябвало да изпиете към 6 литра вода за малко време, с цел да се случи това.

Пием вода, даже когато не сме жадни
Коя вода би трябвало да изберете, с цел да се справите по-добре в спорта?
Ако принадлежите към възходяща група физически дейни хора, сигурно знаете какъв брой значима е, с изключение на уравновесената диета, вярната...
Прочети повече
Самото тяло ни осведоми, че има потребност от вода. Изключение е горещото лято и времето на боледуване - тогава не би трябвало да чакаме жаждата, а постоянно да пием вода на дребни глътки през целия ден. Ако обаче непрекъснато пием вода и се уверим, че постоянно я имаме със себе си – това е сигнал, който би трябвало да ни накара да проверим (преброим) какъв брой постоянно в действителност пием вода денем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР