Питбулът убиец Зевс е държан под ключ и вързан със

...
Питбулът убиец Зевс е държан под ключ и вързан със
Коментари Харесай

В Мокрище треперят от питбула убиец Зевс. Ето каква ще е съдбата му

Питбулът палач Зевс е държан под ключ и вързан със синджир в дома на своя собственик в Мокрище, дни откакто умъртви 3-годишно дете в селото.

„ Страх ни е, нека по-скоро го махнат, тъй като имаме дребни деца. Много го хранят сега, с меса, първо, второ, трето, четвърто... ”, обявиха комшии по btv.

Двуседмичната карантина на Зевс изтича в понеделник и тогава ще стане ясна ориста му.

Според  държавното обвиняване Агенцията по храните би трябвало да вземе решение за Зевс, съгласно резултатите от експертизата за агресивността на кучето – дали има бяс или не.

Според прокуратурата Зевс би трябвало да бъде неотложно отведен в подслон.

Нина Огнянова от Перник желае да осинови питбула.

Ето какво сподели тя:

„ Случаят не е естествена гибел, станал е случай. За мен прокуратурата би трябвало да реши ориста на Зевс. Ние входирахме заявление с готовност да поемем кучето за отговорно бранене в подслон в Перник. Казаха ни да изчакаме 14 дни и дали по-късно кучето ще се реалокира, решение ще вземе прокуратурата, като  отчете мнението на еколога.

Имам 10 кучета, толкоз е потенциалът ни. Искаме да спасим питбула Зевс. Зная, че едни хора желаят същото, а другите – да го умъртвим, тъй като е палач. Едно куче, обаче не може да носи виновност за този случай. Ако умъртвяване на настрана куче би решило казуса, ок, само че в тази ситуация това не е проблем, това е в резултат на един проблем, по който би трябвало да се работи. Това куче не е трябвало два бъде на това място и да бъде отглеждано по този метод. Не може всеки да развъжда кучета на инцидентен принцип. Да отглежда животни по личен аршин, да ги държи гладни, заболели и недохранени. Това въздейства върху психическото и физическото положение на едно куче и се основават предпоставки за такива произшествия. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР