Питър Райт е новият шампион на Чешкия дартс оупън! Снейкбайт

...
Питър Райт е новият шампион на Чешкия дартс оупън! Снейкбайт
Коментари Харесай

Питър Райт триумфира на Чешкия дартс оупън

Питър Райт е новият първенец на Чешкия дартс оупън! " Снейкбайт " бе над всички на шампионата в Прага и стигна до купата в " Краловка Арена ", побеждавайки на финала Дейв Чизнъл с 8:6 лега. Шотландецът сподели, че стартира да се връща към най-хубавата си форма и завоюва втория си трофей за годината след Нордик дартс мастърс.

Райт стартира шампионата от втория кръг, като началото бе мъчно. Той много се изпоти, само че съумя да преодолее съпротивата на Брендан Долан с 6:5 лега. След това обаче " Снейкбайт " набра скорост и мина поредно през Дани Нопърт (6:3), Люк Хъмфрис (6:3) и Деймън Хета (7:5).

На финала шотландецът взе самодейността през цялото време, въпреки и да не можеше да дръпне съществено в резултата. Той обаче поддържаше преднина от 1-2 лега, като имаше късмет да затвори мача още в 13-ия лег, само че пропусна няколко мач-дарта. Все отново в идващия лег " Снейкбайт " съумя да се вземе в ръце и да реши всичко за крайното 8:6 в своя изгода.

Интересното е, че по множеството индикатори Чизнъл бе пред своя конкурент. Англичанинът хвърли повече максимуми - 6 на 3, имаше по-добри междинни стойности от 97,4, против 95,6 на Райт, а при чекаутите бе с 35% сполучливи хвърляния, до момента в който шотландецът приключи с 34%. Въпреки това успеха отиде на сметката на двукратния международен първенец, основно тъй като той бе по-съсредоточен във значимите моменти.

С този триумф Райт си обезпечи чек на стойност 30 хиляди паунда. Чизнъл пък ще се задоволи с утешителната премия за второто място, която е на стойност 12 хиляди паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР