Питър Хамлин - лекар-невролог, който има редовна колонка в английския

...
Питър Хамлин - лекар-невролог, който има редовна колонка в английския
Коментари Харесай

Лекар: Операцията на Сър Алекс е животоспасяваща, трудно се дава прогноза в първите дни

Питър Хамлин - лекар-невролог, който има постоянна колонка в британския " Телеграф " разяснява обстановката със Сър Алекс Фъргюсън. Легендарният управител бе признат преди дни по неотложност в болница след мозъчен кръвоизлив, като се наложи и интервенция.

" Най-честата форма на кръвоизлив за мъж на неговата възраст с анамнеза за сърдечно-съдови проблеми е интрацеребрална, при която има кръвотечение в мозъчната тъкан, което предизвиква непоправими увреждания на тези кафези. В случая на сър Алекс хирурзите са решили да оперират, тъй като са считали, че размерът на кръвния съсирек предизвиква увреждане на останалата мозъчна тъкан. Това постоянно е животоспасяваща интервенция и има за цел да понижи всяко дълготрайно увреждане, от което сър Алекс може да страда при тази форма на удар. През първите няколко дни след интервенцията фокусът е върху подсилване здравето на пациента, заради което е доста труднo да се даде прогноза в първите дни, даже постоянно и в продължение на първите няколко седмици ", разяснява експертът.

" Ако пациентите оцелеят, само че нямат признаци на усъвършенстване в околните месеци, то е малко евентуално, да се върнат към предходното си здравословно положение. В момента Фъргюсън има всичко, за което да се бори и шансът за цялостно възобновяване, въпреки и от време на време след дълъг интервал на рехабилитация, е на разположение ", написа още Хамлин.

 Следващите 30 дни ще са определящи за сър Алекс Фъргюсън
Следващите 30 дни ще са определящи за сър Алекс Фъргюсън

" Това постоянно е животоспасяваща интервенция "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР