Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services, собственик на

...
Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services, собственик на
Коментари Харесай

TBI Bank ще отпуска кредити за покупка на стоки изцяло онлайн

Питър Барон, изпълнителен шеф на TBIF Financial Services, притежател на TBI Bank в България, показа тактиката за цифровизация на банката

© Надежда Чипева Още по тематиката
Лекторите на " Успешни тактики за електронна търговия ": Константинос Товил

Старши вицепрезидент " Електронна търговия ", TBI Bank
13 мар 2018
Питър Барон и Валентин Гълъбов: Искаме TBI да бъде първата fintech българска банка

Управляващият шеф на TBIF Financial services, холдингът, притежател на TBI Bank и ръководителят на УС, пред " Капитал "
13 дек 2017
Българска народна банка утвърди продажбата на " Ти Би Ай Банк " ЕАД
30 май 2016
TBI Bank: От Амстердам към Рига

Латвийската компания за бързи заеми 4finance, известна с марката Vivus, желае да купи групата TBIF включваща и българската банка за 69 млн. евро.
29 апр 2016
TBI Bank отваря клон в Румъния

Ще се ориентира към банкиране на дребно и дребните и междинни предприятия
24 окт 2012 TBI Bank ще отпуска заеми за покупка на артикули напълно онлайн. Това ще стане с стартирането на платформа за електронна търговия, през която ще се кандидатства за кредитиране изцяло онлайн, заяви Питър Барон, изпълнителен шеф на TBIF Financial Services, притежател на банката в България.

В онлайн пространството

Процесът на кандидатстване и утвърждение ще става посредством издаване на еднократен дипломиран електронен автограф и видеоидентификация на клиента. След избор на стока от комерсиалните сътрудници на банката клиентът показва като метод на заплащане с заем от TBI Bank. Следва попълване на 14 полета за кандидатстване и утвърждение в границите на 10 минути, като не е належащо физическо посещаване на гише на банката. Скоро банката е пуснала продукта на пазара в Румъния, където също има свое отделение.

Според банката единствено 5% от българите употребяват онлайн банкиране, което дава огромен капацитет за напредък в този сегмент. След стартирането в деяние на платформата и кредитирането напълно онлайн се чака 5% спомагателен растеж при оборота на сътрудниците (търговци) на банката.

При анонсирането на продукта TBI Bank показа и визията си за преобразяване в цифрова банка. " Поставяйки акцент върху цифровото кредитиране, ние се стремим да подобрим финансовия живот на потребителите, които избират този вид връзка със своята банка или пък не са обхванати от обичайното банкиране ", разяснява Питър Барон. Същевременно той уточни, че банката резервира и обичайното финансиране. Банката ще продължи да развива и обичайните канали, като редом трансформира IT инфраструктурата, системите и процесите си.

Финансови резултати

При оповестяване на финансовите резултати за миналата година от TBI Bank показаха, че потребителското кредитиране продължава да е водещо за растежа на банката, като портфейлът й се е нараснал с 39%. Към края на 2017 година размерът на потребителските заеми е 349.1 млн. лева (по данни от доклада й в БНБ).

От банката показаха, че активите й нарастват с 15% до 719 млн. лева, а чистата й облага с 19% до 38.9 млн. лева Възвращаемостта на активите е 5.4%, на личния капитал – 21%, а съотношението разходи/приходи е 50%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР