Питали ли сте се някога защо сме наказани с мъките

...
Питали ли сте се някога защо сме наказани с мъките
Коментари Харесай

10-те най-ненужни части от човешкото тяло

Питали ли сте се в миналото за какво сме осъдени с тъгите да ни порастват мъдреци или да трупаме отрова в изцяло необяснимия си апендикс?

Отговорът е – няма никаква смислена причина. Discovery Science класира 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 10. Plica semilunaris (трети клепач)

Може и да не знаете, само че всички хора имат трети клепач. Отворете добре двата, които към този момент са ви известни, и здравата се вгледайте – ще го видите в ъгълчето на окото си, покрай слъзния канал. Третият клепач е излишък от „ нощната мембрана “, която можем да забележим при кокошките, гущерите и акулите. Слава богу единствено остатък…

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 9. Телесното окосмение

Няма подозрение, че в миналото, когато зимите са били жестоки и якето още не е било измислено, сме били много по-космати. След еволюирането на Homo erectus обаче способността да се потим отменила ненапълно нуждата да контролираме телесната си температура благодарение на телесното си окосмение. Да не приказваме за дрехите…

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 8. Синусите

Лекарите не знаят доста за функционалността на синусите. Ясно е единствено, че имаме прекалено много. Наличието им се изяснява с това, че костите, в които се намират синусите, са построени на правилото за реализиране на оптималната издръжливост при минимално количество костно вещество. Според някои теории, синусите може би защищават очите ни от вътрешното налягане или пък ни оказват помощ да променяме височината и тона на гласа си.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 7. Аденоидите

Те улавят част от бактериите, които минават през гърлото ни, само че и са прекомерно чувствителни и склонни към отичане и инфекции. Питайте кое да е 7-годишно дете. Аденоидите стават по-големи сред раждането и 4 годишна възраст и по-късно още веднъж понижават. За благополучие, в зряла възраст изчезват изцяло, а и постоянно ни ги махат, дружно със…

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 6. Сливиците

Още едно парче месо, което единствено знае да се подува и да боли. Сливиците са две скупчвания на тъкан от двете страни на гърлото, които са вградени в джоб откъм небцето. Ако не са ви ги оперирали до 30-годишна възраст, си е същинско достижение. При децата преди пубертета сливиците имат надалеч по-активно присъединяване в имунната система, в сравнение с при възрастните.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 5. Опашката

Откривате с злост съществуването ѝ, когато се тръшнете с цялата си тежест по време на първия си урок по ски. Опашката в действителност е няколко сраснати прешлена, останали от антични времена, когато повече сме приличали на маймуните. При множеството хора опашката е закърняла, само че от време на време може да се появи като атавистичен симптом.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 4. Erector pili

Чували ли сте за мускул, единствената цел на който е да кара косите ни да се изправят? Е, в тялото на всеки един от нас имаме подобен и той се назовава Erector pili. Всъщност този мускул не е самичък, а всеки косъм разполага с по един. При животните „ накокошинването “ ги прави да наподобяват по-големи и по-страшни. При нас… то е просто неуместно.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 3. Мъдреците

Когато в миналото сме дъвкали жилаво мамутско месо напряко от кокала и не сме си благи зъбите по-късно, те честичко са шапки. Ето за какво, когато аварийните кътници, наречени мъдреци, са се появявали, прадедите ни ги посрещали с признателност. Днес флуорните пасти за зъби и зъболекарите са причина този подарък от природата да се трансформира просто в една сериозна скука.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 2. Апендиксът

Дарвин твърдял, че апендиксът помагал на тревопасните ни прародители при храносмилането. Може и по този начин да е било, само че защо ни е през днешния ден, когато има сандвичи с шунка и френски сирена?! Според групата американски учени този човешки орган е самобитно леговище за положителните бактерии, а по едно и също време с това и „ фабрика “ за възпроизводството им.

 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло 1. Мъжките зърна

Мъжките гръдни зърна са богато пренаселени с нервни окончания – сигурен извор на наслаждение при вярна стимулация. Едва ли има мъж, който да не е наясно, че въпросните ерогенни точки изпращат в мозъка чувство за приятност по същия метод, по който го вършат докосванията в зоната на гениталиите. И въпреки всичко, за какво, Господи???

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР