Питали ли сте се какво е да прекарате цялата си

...
Питали ли сте се какво е да прекарате цялата си
Коментари Харесай

Какво е да работиш 50 години в една компания - 68-годишен служител на AT&T разказва

Питали ли сте се какво е да прекарате цялата си кариера на едно и също работно място. Ако допреди няколко десетилетия това може би се е смятало за стандарт, то такива истории сякаш към този момент стартират да стават изключение. Когато американецът Кип Търнър кандидатства за работа за първи път в AT&T през 1973 година, той не е очаквал, че ще прекара цялата си кариера, работейки за конгломерата.

По това време Търнър е на 18 години и е почнал да учи в Арканзаския държавен университет за ветеринар. Бързо обаче осъзнава, че му е нужна работа и образованието му отпада. Започва работа като водач на камион за дървесина. След като взема решение, че това не е за него се обръща към татко си, който тогава е чиновник на Southwestern Bell Telephone с молба да му помогне да откри свободни работни места в региона на телекомуникациите.

През лятото на 1973 година Търнър отива на изявление в столицата на щата Арканзас Литъл Рок и се причислява към AT&T като механик на станции.

В момента Търнър е на 68 години и е е прекарал последните 50 години от кариерата си в компанията и евентуално ще се пенсионира с там след още няколко години.

Когато четем сходни истории се питаме дали тези хора не съжаляват, че са създали този избор и че не са имали опцията да вършат нещо по-различно. Търнър споделя, че съжалява единствено за едно - че не се е върнал в колежа.
 90-годишната служителка в McDonald's Япония, която желае да работи най-малко до момента в който навърши 100 години
90-годишната служителка в McDonald`s Япония, която желае да работи най-малко до момента в който навърши 100 години

Макар и да звучи необикновено толкоз възрастен човек да работи и то не лека работа, това в Япония не е напълно извънредно събитие

Търнър споделя пред CNBC Make It, че е работил на осем разнообразни поста през своите 50 години в AT&T, на всеки от който е бил от две до седем години, като се изключи последната му работа като старши инженер по създаване на артикули, която заема от 2009 година

Той обича да поучава по-младите си сътрудници, въз основа на личния си опит, да не разрешават на условията за обучение да попречат на кандидатстването за работа, която ги интересува. Търнър се причислява към AT&T без бакалавърска степен и е научил всичко по време на работа.

" Вероятно съм посетил 150 разнообразни курса за образование в цялата страна ", споделя Търнър. Много от тези курсове носят заеми за лицей, само че Търнър споделя, че не се е възползвал и че едно от главните му съжаления в кариерата му е, че не е употребявал просветителните преимущества на AT&T, с цел да се върне в колежа.

Към момента AT&T предлага на чиновниците си до $30 000 възобновяване на разноските за образование и си партнира с Нотр Дам, Университета на Оклахома, Champlain College, Северна Каролина A&T и други университети за определени стратегии.

Друг съвет към младите, който Търнър споделя, е чиновниците да се " възползват от всички благоприятни условия за образование и обучение ", предлагани от компанията.

Въпреки че Търнър към момента има достъп до тези преимущества и би могъл да се върне в колежа, той счита, че няма да откри време да реализира фантазията си. " Ще отнеме доста време да наваксам. Имам някои сътрудници, които се върнаха в учебно заведение, които са малко по-млади от мен и признаха, че е доста мъчно. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР