Пистата ТТ Асен“ може да стане домакин на Гран При

...
Пистата ТТ Асен“ може да стане домакин на Гран При
Коментари Харесай

Холандската писта Асен има реални шансове за влизане в календара


Пистата " ТТ Асен “ може да стане хазаин на Гран При на Холандия в близко бъдеще, откакто получи утвърждение от ФИА в лицето на спортния шеф за Формула 1 Чарли Уайтинг. Той е отбелязал, че трасето ще се нуждае единствено от дребни промени, с цел да влезе в календара на шампионата.

Холандия се преглежда като алтернатива за хазаин на Ф1 основно поради възходящия интерес към Макс Верстапен. Освен " Асен ", кандидатства и " Зандвоорт ", тъй че явно желанието е огромно.

Assen Would Need Minor Changes to Host Possible Dutch GP #F1 #AbuDhabiGP #F1finale #F1NH https://t.co/f8vHx0ex6n
— F1 News Hound (@F1NewsHound) 7 февруари 2018 година
Пистата край град Асен към този момент има лиценз втора степен от ФИА, само че би трябвало да го увеличи в първа, с цел да бъде допустимо там да се организират надпревари от Формула 1. Ръководството на трасето твърди, че след " щателната ревизия " на Уайтинг, той е направил съответни оферти, с цел да мине " Асен " едно равнище нагоре. Необходимо е да се подобрят бордюрите, мантинелите и защитните ограждения.

Ариан Бос, който е началник на пистата, останал удовлетворен от утвърждението на Уайтинг, само че е наясно, че идната стъпка е по-сложна. Необходимо е управлението на Ф1 да издаде утвърждение за първото Гран При на Холандия от 1985 година насам.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР