Пистата на летището край видинското село Иново бе домакин на

...
Пистата на летището край видинското село Иново бе домакин на
Коментари Харесай

АМК Ботевград спечели раликрос Видин 2018/снимки/

Пистата на летището край видинското село Иново бе хазаин на първия кръг на Държавния шампионат по раликрос. Преди церемонията по формалното разкриване през днешния ден бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен първенец по автокрос и един от основателите на националните шампионати по раликрос и автокрос.
Стотици почитатели следиха автомобилното съревнование и подкрепяха своите любимци. Общо 24 автопилоти взеха присъединяване в раликроса.
При финалното класиране в Дивизия 3 преди всичко е Иво Иванов от АСК „ Жико-Моторспорт”, на второ и трето - Николай Николов от АСК „ Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „ Старт М Криводол”;
в Дивизия 2 наградата завоюва Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград;
в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски - АМК „ Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов - АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов - АСК „ Жико-Моторспорт” 2.
В отборното класиране отпред застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „ Жико-Моторспорт” и АМК „ Старт М Криводол”. За дебютно присъединяване бе награден 16-годишният играч на АСК „ Жико-Моторспорт” - Тошко Петров. И тази година бе връчена обичайна купа „ Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „ Старт М Криводол”.
Купите на спечелилите връчи кметът на Община Видин Огнян Ценков, който е и ръководител на организационния комитет на раликрос „ Видин 2018”. Той изрече своята признателност към уредниците на надпреварата и персонално към ръководителя на АСК „ Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази безапелационната си позиция, че Община Видин ще продължава да спомага за развиването на автомобилния спорт, който е измежду най-популярните в нашия град.
Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Община Видин Венци Пасков, който е заместник-председател на организационния комитет на раликроса. Той благодари на Българската федерация по авто спорт, на АСК „ Жико-Моторспорт” и на всички, чиито старания способстват традицията да се резервира и надгражда. С одобрение към уредниците и участниците се обърна и регионалният шеф на Видин Албена Георгиева. Поздрав към автопилотите и гостите насочи също Иван Иванов, ръководител на видинския клуб „ Жико-Моторспорт”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР