Писмо с ултиматум за затварянето на ТЕЦ Марица 3“ връчиха

...
Писмо с ултиматум за затварянето на ТЕЦ Марица 3“ връчиха
Коментари Харесай

Протестиращи в Димитвоград връчиха писмо с ултиматум за затваряне на ТЕЦ „Марица 3“

Писмо с ултиматум за затварянето на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ връчиха през днешния ден протестиращите в Димитровград , които упорстват замърсяването да спре, с цел да могат те и децата им да дишат по-чист въздух, съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

В града през днешния ден се организираха два контрапротеста , като първият бе на природозащитниците, а вторият на работещите в централата, съгласно които тя не замърсява околната среда . Оттам се заканиха още на следващия ден да върнат писмото, защото то не било с верен получател.

От гражданската платформа „ Дишай, Димитровград “ през днешния ден обявиха, че казусът към този момент става непоносим, а контролнтие органи и институции не правят своята работа . Оттам подсетиха, че през последните седмици на няколко пъти още веднъж е било регистрирано завишение на серен диоксид във въздуха.

Събитието бе охранявано от чиновници на реда, които проведоха кордон, за да не позволен спор и разпра сред двете протестиращи групи.

От Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ обявиха, че димът от комините не значи замърсяване на въздуха, а работеща стопанска система и произвеждане на електрическа енергия, без която страната ни не може. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР