Писмо, подписано от почти 60 благотворителни организации, адвокатски кантори и

...
Писмо, подписано от почти 60 благотворителни организации, адвокатски кантори и
Коментари Харесай

Призив за визова схема в стил Украйна за палестинци в Газа със семейство в Обединеното кралство

Писмо, подписано от съвсем 60 благотворителни организации, адвокатски адвокатски фирми и организации, ще бъде изпратено до министъра на вътрешните работи, призоваващо за основаването на визова скица в жанр Украйна за палестинци, хванати в капан в Газа, които имат семейство в Обединеното кралство.

В писмото, подписано от Съвета за бежанците, Care4Calais и Фондация Хелън Бамбър, се споделя, че „ съществуващите имиграционни направления са незадоволителни и не работят “ и се разказва по какъв начин една фамилна скица в Газа би „ разрешила на палестинците в Газа да се съберат още веднъж с техните непосредствени и разширени членове на фамилията в Обединеното Кралство ".

Повече от 30 000 души бяха убити в Газа след офанзивата на 7 октомври против израелски цивилни, когато 1200 души бяха убити и към 250 души бяха взети за заложници от бойци на Хамас.

Писмото, проведено от акцията Gaza Families Reunited и адресирано до вътрешния министър Джеймс Клевърли, ще бъде изпратено във вторник. Той приканва Министерството на вътрешните работи незабавно да сътвори фамилна скица в Газа, „ с цел да отбрани човешкия живот и правото на единение на фамилията, до момента в който стане безвредно за палестинците да се завърнат “, изключително когато страховете нарастват от идно израелско наземно нахлуване в Рафа.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че няма проекти за основаване на обособен маршрут за палестинците, които да идват в Обединеното кралство.

Миналата седмица първият министър на Шотландия Хумза Юсаф поддържа акцията „ Семействата в Газа още веднъж са събрани “, призоваваща за скица за събиране на фамилии.
В писмото, чиито подписани са адвокатските адвокатски фирми Birnberg Peirce и Duncan Lewis, се споделя, че отговарящите на изискванията палестинци не са могли да аплайват за визи за събиране на фамилии заради условието на Министерството на вътрешните работи да записват биометрични данни, в това число пръстови отпечатъци.

Въпреки че Министерството на вътрешните работи предлага опция за отсрочване на условието за биометрични данни, в писмото се споделя, че множеството от тези заявки са били отхвърлени и двама души са били убити в Газа, до момента в който са чакали решение.

Писмото гласи: „ По този метод палестинците в Газа са хванати в капан на уловка-22: английското държавно управление изисква от тях да записват биометрични данни, само че им отхвърля жизнерадостен метод да го създадат... Именно в този подтекст палестинските фамилии в Обединеното кралство приканиха за фамилна скица в Газа дружно с непрекъснато и неотложно преустановяване на огъня.

Отказът на министъра на вътрешните работи да вземе решения по молбите за събиране на три фамилии, които бяха хванати в капан в Газа, заради невъзможността им да дават биометрични данни, беше открит за незаконосъобразен и нарушава техните права според член 8 от Европейската спогодба за правата на индивида, в горния съд при започване на март.

Стотици палестински фамилии в Обединеното кралство са прибягнали до набирането на десетки хиляди лири посредством набиране на средства, с цел да улеснят евакуацията на фамилиите си посредством частна компания в Египет.

След офанзивата през октомври са направени 55 000 дарения и са основани 430 фонда в Обединеното кралство, в които се загатва „ евакуация “ или „ евакуация “ по отношение на рецесията в Газа, съгласно извънредни данни.

Петиция, призоваваща за палестинска фамилна визова скица, е подписана от повече от 54 000 души до момента. Той изисква 100 000 подписа, с цел да бъде прегледан за спор в Народното събрание.

Говорител на вътрешното министерство сподели: „ Ние работим непрекъснато, с цел да накараме английските жители, които желаят да изоставен Газа. Имаме екип на място в Кайро и на контролно-пропусквателен пункт Рафа, който дава консулска помощ. Всички лица на прехрана на английски жители, които се нуждаят от виза, могат да аплайват за такава.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР