Писмо на съветника на премиера на Великобритания Тереза Мей по

...
Писмо на съветника на премиера на Великобритания Тереза Мей по
Коментари Харесай

Русия видя в писмо на съветник на Мей доказателство, че не е замесена в отравянето на Скрипал

Писмо на съветника на премиера на Англия Тереза Мей по въпросите за национална сигурност Марк Седуил, адресирано до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, сочи за липса на доказателства за присъединяване на Русия в случая с отравянето на експолковника от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри . Това се споделя в получен в ТАСС късно вечерта на 13 април коментар на посолството на Русия в Лондон, оповестява съветската осведомителна организация.
Материалът на ТАСС обаче е в контраст на оповестеното от един от най-авторитетните английски вестници - The Times. В специфичен материал английският вестник е разгласил цялостният текст на писмото. В него категорично се споделя, че специалистите от ОЗХО са удостоверили разбора на Лабораторията за научни проучвания и технологии в региона на защитата на Англия. Анализът на въпросната лаборатория гласи: " Сергей и Юлия Скрипал са отровени със характерен нервозен сътрудник от системата за бойни отровни субстанции " Новичок ". Това е потвърдено от полеви проби, взети от Сергей и Юлия и от английския служител на реда Ник Бейли (бел. ред. - той е един от първите, пристигнали на мястото на покушението). Това са обстоятелства, само че, несъмнено,.Комбинация от достоверна информация от обществени източници демонстрира, че през 80-те години на XX век Съюз на съветските социалистически републики създава нов клас, четвърто потомство, нервнопаралитични сътрудници, известни с името " Новичок ". Кодовото име на програмата е FOLIANT. Много евентуално е " Новичок " да са създадени по този начин, че Запада да не може да ги разпознава и с цел да бъде заобиколен контрола върху химическите оръжия под егидата на Организация на обединените нации . Руската федерация е произвеждала нервнопаралитични сътрудници от системата " Новичок " и към момента е способна да го прави”.
В писмото Седуил показва и, че през 1993 година Русия подписва Конвенцията за химическите оръжия на Организация на обединените нации, само че " е допустимо някои сътрудници от системата " Новичок " да са минали полеви проби и да са влезнали на въоръжение в Русия. В декларацията на Русия към Конвенцията за химическите оръжия няма никакво споменаване на системата " Новичок ", категорично написа Седуил. Той споделя и, че Англия разполага с информация, че семейство Скрипал е било обект на интерес от съветските служби от най-малко 2013 година и е безапелационен, че съгласно Англия " единствено Русия има техническите благоприятни условия и оперативния потенциал и претекстове да провежда офанзивата против семейство Скрипал и няма друго правоподобно различно пояснение ".
Руският прочит
В материала на ТАСС обаче се споделя, че писмото на Седуил " е още едно удостоверение за неналичието на каквито и да са доказателства за присъединяване на Русия в случая в Солсбъри " . От дипломатическото посланичество означават също по този начин, че " цялата работа против Русия се базира на три детайла - идентификация на химическото вещество, изкуствени догатки и заключения по повод " историята " и " претекстовете ", а също неподлежаща на инспекция " разследваща информация ".
" Що се касае за веществото (бел. ред. - с което се допуска, че е токсичен Скрипал), то в този момент е общоизвестно, че всяка модерна лаборатория може да го създаде. Докладът на ОЗХО не прибавя нищо в това отношение ", се споделя в цитираният коментар. Според мнението на посолството, с упоменаването на претекстовете и историята Седуил единствено е повторил добре известни изказвания.
" По отношение на " разследващата информация ", в изказването на посолството се споделя, че би трябвало да се помни, че Обединеното кралство има дълга история във връзка с случаите за въвеждане в илюзия на държавното управление и обществеността, които след това се обръщат в пагубни последствия ", прибавят от съветското ведомство.
Според посолството на Русия, самият факт, че изпращането на писмото в петък значи, че по-рано Англия не е предоставила на съдружниците от НАТО " даже дребен размер от информация " и неслучайно доста от тях са изразили подозрения в обосноваността за отзоваване на дипломати.
Press Association, базирайки се на писмото на Седуил до Столтенберг, заяви за допустимо реализирано следене и наблюдаване на Скрипал. Посланикът на Русия в Лондон Александър Яковенко изрази по този мотив удивление и сложи два въпроса – за какво е било належащо да се следи Скрипал, откакто е бил освободен от Москва, и за какво английските служби не са се оплакали, че някой го е следял?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР