Писмо до Съвета за електронни медии е изпратил лидерът на

...
Писмо до Съвета за електронни медии е изпратил лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов с писмо до СЕМ, иска да спрат политическия натиск над Волгин

Писмо до Съвета за електронни медии е изпратил водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. С него той упорства съветът да се " опълчи на политическия напън и цензурата в медиите ".
" Поводът за писмото са сигналите на народните представители на " Демократична България " от към този момент останалото в историята 48-мо Народно заседание, които в последния ден от мандата си пробваха да употребяват политическото си въздействие, с цел да отстранят журналиста Петър Волгин. Тази демонстрация е безапелационна интервенция в публицистичната политика на медията, опит за ограничение на свободата на словото и за налагане на политическа цензура ", оповестяват от пресцентъра на партията.

Според Костадинов журналистът на БНР дава изява на всички гледни точки, а е бил подложен на цензура и политически напън от страна на Демократична България.
Ето и пълния текст на писмото:
До Соня Момчилова,

Председател на Съвет за електронни медии
Разбрах, че до Вас са достигнали сигнали, подадени от народни представители на „ Демократична България “, по мотив на предаване, водено от Петър Волгин. Като водач на политическа партия изрично се опълчвам на опитите да бъде оказвана цензура над публицист и медия от народни представители. Очевидно е, че подаването на сходен сигнал в последния ден от работата на 48-то Народно заседание е с цел да бъде упражнена цензура и да бъде оказан политически напън над медията и над журналиста. Никоя политическа или социална фигура няма право да притиска публицисти, да се намесва директно в публицистичната политика на медия или да желае да не разрешава излъчвания.
Видно е от наличието им в 47-то и 48-то Народно заседание, че представителите на „ Демократична България “ са най-добри в писането на доноси, заради което станаха известни в публичното пространство с прозвището „ Доносническа България “. Не може обаче да бъде притискан, наказван и цензуриран публицист, който обективно дава право на всички гледни точки без да показва користолюбие.
„ Възраждане “ – политическата партия, която съставлявам, и аз като неин ръководител постоянно сме обект на манипулативно изречени изказвания в излъчвания на БНР, в национални и районни медии, само че в никакъв случай не сме си разрешили политически напън или интервенция в публицистичната политика на която и да е медия. Абсурдно е народни представители от „ Доносническа България “ да претендират
предаване да бъде свалено от ефир или водещ да бъде отхвърлен, тъй като на тях не им харесва това, че същият водещ дава опция в ефира на радиото да бъдат изказани всички гледни точки по значими за страната ни въпроси. Цензурата и натискът над медиите ни слагат на едно от последните места по независимост на словото, за която Вие като регулаторен орган сте длъжни да се борите. Така както сте длъжни да се борите за обезпечаването на бистрота в медийното отразяване с обозначаването на сътрудниците на непознати страни, финансирани от същите тези страни и представящи се в страната ни като медии. Приравняването на сътрудниците на непознато въздействие с обективните български медии води до замърсяване на медийната среда с неистини и операции.
Искрено се надявам Съвет за електронни медии да показва справедлива и самостоятелна от политическо въздействие позиция и да резервира свободното слово от политическия напън.
С почитание.
Костадин Костадинов, Председател на „ Възраждане “
 
03 Фев 2023260702 Фев 2023582001 Фев 20231058631 Яну 2023449131 Яну 2023505528 Яну 20232705КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023347911 Яну 2023216828 Яну 2023274126 Яну 2023516
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР