Писателят Нидал Алгафари е направил досега над 560 срещи със

...
Писателят Нидал Алгафари е направил досега над 560 срещи със
Коментари Харесай

Писателят Нидал Алгафари има над 560 срещи с читатели, сега провежда нови в Ловеч и селата 

Писателят Нидал Алгафари е направил до момента над 560 срещи със своите читатели, новите са в Ловеч и близките села. Писателятпредстави на 6 юни 2022 година тетралогията си в читалищата на селатаДойренци и Баховица. Известният български режисьор, публицист и политически рекламист, нашумя напоследък с романите„ Боже, за какво Господ лъже? “, „ Аллах, благосклонност нямаш ли? “, „ Любиш ли ти Бог си! “ и „ Орисани да избираме “.

Пред определена аудитория сладкодумният посетител описа в резюме за своя професионален и креативен път. „ Седнах на пиша нов сюжет и тогава взех решение да се върна към 1700 година, тъй като за този интервал у нас не се написа и не се приказва. Но бързо разбрах, че подобен филм през днешния ден не може да се направи у нас “, описа създателят и по този начин се насочил към романа.

Той приказва и за актуалното изобретение за „ паметта на водата “ и направи връзка с фолклорната „ мълчана вода “. И ред още исторически паралели сред родното и международното направи НидалАлгафари, с цел да вкара публиката в света на своите романи. Разсъждава за вярванията като многовековен опит, като мъдрост и самобитна съпротива на формалната вяра. Романите обхващатняколко любовни истории за нашите прадядовци, споделя създателят.Освен това той демонстрира мъдростта на всеки античен обред, тъй като те имат скрита философия. Той приказва и за неправилните показа за ред понятия от предишното. Например за чорбаджиите, които неправилно са натоварени с отрицателни черти. Те обаче, съгласно архивите, са имали градивна роля в обществото, тъй като са финансирали църкви и параклиси, сподели създателят.
След края на срещата създателят раздаде подписи и благодари за визитата, а от домакините получи цветя, дарове и предложения за нови срещи.

Утре, 7 юни, вторник, писателят гостува от 10:00 ч. в село с. Слатина, в НЧ „ Просвета – 1901 година “, а от 17:30 ч. ще е в Ловеч в Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “. В сряда, 8 юни, от 10:30 ч. създателят гостува в с. Радювене, НЧ „ Полк. Стоян Едрев – 1895 година “

Нидал Алгафари е роден през 1965 година в София, татко му е сириец, а майка му е българка от Червен бряг. Женен е за психотерапевта Мадлен Алгафари и имат щерка и наследник. Автор и режисьор на над 50 тв издания, измежду които това предаване на „ Ку-Ку “, което нашумя с предаването за АЕЦ-Козлодуй. Бивш делегиран продуцент на „ Шоу и развлекателни стратегии “ в Българска национална телевизия. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм „ Ла донна е мобиле “(1993), който е представян и в Ловеч. Продуцент и режисьор на телевизионните излъчвания „ Наблюдател “ и „ Анонси “ а от юни 2002 година до май 2004 година е изпълнителен шеф на Българска национална телевизия.

Романът „ Боже, за какво бог лъже “ е публикуван през 2014 година Продължен с още три елементи: „ Аллах, благосклонност нямаш ли “ (2015), Любиш ли, ти, Бог си “ (2017) и „ Орисани да избираме “ (началото на 2018 г.). Следва двутомният му разказ „ Рано или късно “ (2019).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР