Писателят Калин Терзийски гостува в отдел „Изкуство” на регионална библиотека

...
Писателят Калин Терзийски гостува в отдел „Изкуство” на регионална библиотека
Коментари Харесай

Калин Терзийски представи новата си книга в Монтана

Писателят Калин Терзийски гостува в отдел „ Изкуство” на районна библиотека „ Гео Милев” – Монтана, където показа новия си разказ „ Разкажи ми” (изд. „ Лексикон”, 2018). Срещата бе открита от Юлия Андреева – гл. библиотекар, завеждащ отдел „ Краезнание”. На премиерата участваха представители на културните институции, писатели, фенове на актуалната българска литература, публицисти. Представянето мина със специфичното присъединяване на китариста Явор Николов – Ръмпо, свирил с Мич Мичъл – барабаниста на Джими Хендрикс.
„ Разкажи ми” е книга за духовното, за шерването и разказването. Според критиците това е най-дълбокия разказ на Калин Терзийски до в този момент и има капацитета да се трансформира и в най-продаваната му книга. „ Разкажи ми” показва историята на един публицист, който споделя на млада писателка какво е да бъдеш публицист. Това е автентичен роман за писането, в който Калин Терзийски, през решетките на една лудница, приказва пред своята „ най-мъдра” ученичка Диана Маркова. „ Разкажи ми” е книга на непрестанно размишляващия човек, в която създателят споделя какви са неговите персонални битки и огромните тематики в живота му, които го вълнуват и върху които разсъждава. Срещата бе вълнуваща за читателите на Монтана, които съумяха да вземат новата книга с подпис и персонално обръщение от създателя.
Калин Терзийски е притежател на влиятелната Награда за литература на Европейския съюз, 2011 и един от най-четените модерни български създатели. Роден е на 22 март 1970 година в София, където израства. Първите си стихотворения написа в ученическите си години в Националната природо-математическа гимназия в София. Завършва медицина и специализира психиатрия. Работил е като доктор в психиатричната болница в Курило. През 2000 година се отхвърля от лекарската специалност и се посвещава на писането и работата като сценарист на телевизионни и радиопредавания. Автор е на книгите: „ Сол” (стихове), „ За изгодата от ползите” (стихове), „ 13 части от счупеното време” (разкази), „ Сурови мисли със чудноват сос” (разкази), „ Имен ден за положителния човек” (разкази), „ Има ли кой да ви обича” (разкази), „ Алкохол” (роман), „ Лудост” (роман), „ Любовта на 45-годишния мъж” (роман) и други. Участва в сборниците: „ Недялко…projekt”, „ Антология на живите”, „ Обществен експеримент”, „ Проект Троица”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР