Писателят Георги Господинов написа, че все още не може да

...
Писателят Георги Господинов написа, че все още не може да
Коментари Харесай

Георги Господинов: Алек Попов беше приятел и писател, с когото се вървеше леко в литературата

Писателят Георги Господинов написа, че към момента не може да повярва, че е изгубил своя добър другар Алек Попов . Новината за непредвидената кончина на създателя на „ Мисия Лондон “ и още редица други сполучливи литературни творби, раздруса цяла България през днешния ден.

Ето какво написа Георги Господинов:

„ Приятел и публицист, с който тръгнахме и вървяхме дружно в литературата, един от тези, с които се ходеше по-леко, от най-хубавите писатели на поколението, от най-свестните, точните и светлите.

Разказите му, които изключително обичам, и романите му са стъпка напред в литературата ни. Днешната българска литература загуби половината от усмивката и хумора си с неговата гибел. Пътувахме дружно дълги години, шегувахме се… В едно от последните си писма във връзка отсрочено пътешестване заради безконечните тукашни дрязги ми писа:

„ Наистина скърбя, че няма да дойдеш – като се сетя по какъв начин сме пътували с тебе и Теди… щеше да бъде малко като в положителните остарели времена, когато такива заболели пристрастености нямаше. Смятам, че ние между тях, колкото и да сме малко, би трябвало да даваме образец за един по-различен жанр на връзките. “

Светъл път, скъпи Алек… “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР