Писателят Георги Господинов е отличен с наградата на Атина за

...
Писателят Георги Господинов е отличен с наградата на Атина за
Коментари Харесай

Георги Господинов е удостоен с литературната награда на Атина

Писателят Георги Господинов е отличен с премията на Атина за литература. Отличието е присъдено за дебютната му книга " Естествен разказ ", заяви създателят във Facebook

Българският публицист печели наградата в конкуренция с английския романист Джулиан Барнс - притежател на премия " Букър ", и с австрийския стихотворец, драматург и белетрист Петер Хандке, Нобелов лауреат за литература.

" Естествен разказ " - оповестен за първи път през 1999 година, печели интернационална известност и към този момент е публикуван на над 20 езика . Той е най-превежданата на книга от български създател за последните три десетилетия. Романът се преподава в няколко международни университета. През 2014 година влиза в класацията на 20-те най-хубави източноевропейски романа за ХХ век на Library Thing.

Припомняме, единствено преди два месеца Господинов беше почетен с най-престижната италианска премия за литература " Премио Стрега Еуропео " за романа си " Времеубежище ". Той е първият българин и първият създател от Източна Европа, който получава това отличие. През април писателят получи в Германия.
 Георги Господинов получи най-престижната италианска премия за литература
Георги Господинов получи най-престижната италианска премия за литература " Стрега "

Отличието е присъдено за романа му " Времеубежище "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР