Писателят д-р Любомир Канов написа поредния си гневен пост, а

...
Писателят д-р Любомир Канов написа поредния си гневен пост, а
Коментари Харесай

Д-р Любомир Канов: Защо Фейсбук и Туитър не цензурират Холивуд

Писателят доктор Любомир Канов написа следващия си ядосан пост, а мотив е езика на омразата и най-много неналичието на каквато и да е било цензура в Холивуд, където има очевидна агитация за принуждение, ненавист и убийства.

"Назидават нас, Америка, дори цялото човечество по какъв начин да беседваме между тях, какво е разрешено да се каже, какво е език на омразата, какви възгледи е разрешено да имаме, по какъв начин да бъдем положителни и да почитаме всяка патология, въведена в норма.

Туитър, Facebook, Google. Узурпация на съдийска служба над всички хора какво могат да кажат, какво не и по какъв начин да го кажат. Всичко в името на индивида! Поели са отбраната му от неприятните, крайните десни екстремисти, расистите човекомразци, неукротимите насилници на дами и на хора с неустановена половост. Спасяват го от езика на насилието, от приканване към разпра, от изявление на неправилни думи...

Междувременно повече от 60 години разгулът на насилието, на вулгарността, на хиперсексуализирането, на кръвопролитието по екраните на Холивуд, на безбройните брутални филми, на лесните убийства на хора, като че ли това е детска игра, десензитацият по отношение на жестокостта и обезценяването на човешкия живот и то необмислено пред очите на милиони деца изложени на всичко това без никаква цензура с изключение на мекото предизвестие “не се предлага за лица под еди-каква си възраст”...

Как не се яви най-малко един героичен левичарски нравоучител да цензурира Холивуд, който с изключение на всичко друго разврати и самият развой на правене на качествени филми и унищожи изкуството в киното доколкото го имаше преди ерата на неговата доминация? Защо никой не се осмели да се опълчи политическата му уместност, на левичарската му идеология и на потискането на всички гласове на противоречие? Освен може би Клинт Ийстуъд, Мел Гибсън?

Впрочем Мел Гибсън беше съответно разфасован и всеки знае за какво, само че си мълчи комфортно седнал в салона на конформизма и послушанието, следвайки вярната културна парадигма. Беше упрекнат в домашно принуждение точно от фабриката за екранно принуждение, наречена Холивуд, остракиран от тях и съответно подгонен от съответните левичарски съдии, за които източник на принуждение и провинен за всичко е единствено и само белият хетеросексуален мъж и съществуването на тестостерон. Докато печелеха милиарди с филми напълно основани на насилието, стрелбата, автомобилните произшествия и юмручните боеве.

Защо ли никой не пита холивудските олигарси за какво пропагандират принуждение, ненавист, убийства, промискуитет, съчетани с изумително неправдоподобни облици на постоянно праведни и положителни черни хора, тъпи бели простаци, зли свещеници, двусмислени папи, корумпирани президенти и пр и пр? Отговорът оставам на всеки, който е в положение да долови тази особеност. Впрочем, задоволително е човек да се вгледа в събирателният облик на Харви Уайнстийн и в политическите водачи вляво. Think about it! ", написа писателят в профила си в обществените мрежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР