Писателката Дж. К. Роулинг обяви, че няма да прости на

...
Писателката Дж. К. Роулинг обяви, че няма да прости на
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг няма да прости на звездите от Хари Потър, които се отрекоха от нея

Писателката Дж. К. Роулинг разгласи, че няма да елементарни на актьорите, участващи в екранизацията на поредицата " Хари Потър ", даже в случай че те решат да ѝ се извинят, заяви Пи Ей Мидия/ДПА.

You’ve asked me several questions on this thread and accused me of avoiding answering, so here goes.

I believe a woman is a human being who belongs to the sex class that produces large gametes. It’s irrelevant whether or not her gametes have ever been fertilised, whether or not…
— J.K. Rowling (@jk_rowling)

Даниъл Радклиф и Ема Уотксън се открекоха от Роулинг, откакто тя даде обществен израз на подозренията си към промените на пола и по какъв начин това ще се отрази на идеята на битката за права на дамите. Тогава авторката на " Хари Потър " беше подложена на мощна офанзива с обвиняванията, че е трансфоб, последваха апели да ѝ се лишават награди. Тя отстоява позициите си и през днешния ден.

Думите на писателката са в отговор на въпросна консуматор в Х. А поводът е изчерпателен отчет на доктор Хилари Кас, която в продължение на няколко години изготвя изследване на здравните услуги и цялата организация към процеса при промяна на пола при деца.

Един от най-коментираните заключения в разбора е, че липсват задоволително изследвания и доказателства за резултата от използването на хормони и други лекарствени средства, употребявани при промяна на пола при деца. Както и че доста по-важно е да се подчертава на психическата и друга немедикаментозна или оперативна поддръжка.

" Известни персони, които подлагат на риск постигнатото от придвижването за правата на дамите и употребяват платформите си, с цел да приветстват промяна на пола при деца, могат да запазят извиненията си за травмираните хора и уязвимите дами ", написа Роулинг в отговора си на въпрос дали би дала прошка.

Бившият министър-председател на Англия Борис Джонсън е измежду бранителите на Дж. К. Роулинг, наричайки я " съвременна светица " на конференция на консерваторите в Канада през тази седмица. Според него множеството хора са съгласни с възгледите на авторката на " Хари Потър ". Подкрепа тя има и от настоящия министър председател Риши Сунак.

" Дж.К. Роулинг може би е индивидът, насърчил най-вече младежите по целия свят да четат ", разяснява Борис Джонсън в сряда тази седмица. Според него писателката е била " демонизирана ". " И апропо, това, което тя споделя за трансджендър хората, си мисли скрито 95 % от популацията ", сподели още той.

От 2019 година Роулинг е обект на рецензии поради вижданията си за трансджендър хората, в това число от страна на феновете си. През юни 2020 година Радклиф, който играе в осемте кино лентата от поредицата " Хари Потър ", направи изказване през ЛГБТ организация за битка със самоубийствата на хора с друга половост, в което съобщи, че " трансджендър дамите са дами и всяко друго изказване разрушава идентичността и достолепието ".

Радклиф сподели още, че Роулинг " несъмнено " би трябвало да носи отговорност за държанието си. През ноември 2022 година Радклиф разгласи, че е срещал доста трансдеца, идентифициращи се с Хари Потър.

Ема Уотсън, която изигра ролята на Хърмаяни Грейнджър, и Рупърт Гринт, който изигра Рон Уизли в същата поредност, както и Еди Редмейн, взел участие в поредицата " Фантастични животни " по творби на Роулинг, също приказваха по тематиката в този интервал. 

Уотсън написа серия постове в " Х " (тогава към момента Туитър) през юни 2020 година " Трансхората са тези, които настояват, че са, и заслужават да живеят живота си, без да бъдат непрекъснато разпитвани и да им се споделя, че не са това, което споделят ", гласеше една от изявленията на Уотсън. 

По-рано през този месец Роулинг, която живее в Единбург, се обърна към шотландската полиция с апел да я арестува за език на омразата. Поводът беше признатият спорен закон за гонене на прояви на ненавист като акцентът беше подложен върху тирада на ненавист против трансхора.

Полицията разгласи, че не са подхванати дейности против авторката на " Хари Потър ", напомня ДПА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР